K výrobě používáme kousky steakového masa, menší kousky steaků, které kvůli velikosti nelze prodat jako steak. Používáme květovou špičku, loupanou plec, rib eye, roštěnec. Víte, jak jsme zkoušeli hamburger ?
Za výrazně nižší cenu než u steaku si můžete dopřát maso ve stejné kvalitě. Zásadně používáme vyzrálé maso, drobnější kousky, vzniklé při krájení steaků hned rozemeleme a zmrazíme dusíkem.
Hamburgery jdou ochutit lépe než steaky, můžete do nich přidat trošku bylinek. Ale nepřehánět, základ je chuť hovězího.
Náš tip: Nezapomeňte bulku na řezu trochu zakápnout olivovým olejem a dejte ji na dvě minuty na gril. Nic to nestojí a výrazně to vylepší burger, a bulka nesaje tolik štávu.
Vynikající výsledek dostanete, když pod hamburger dáte třeba coleslaw, chuť masa a coleslawu je sice nezvyklá, ale vynikající kombinace.
Burger je cenově dostupnější varianta steaku, výsledek může být i lepší.
Složení: hovězí maso, jedlá sůl, pepř černý mletý, česnek, E452, mikrobiální kultura.
Nutriční hodnoty na 100 g:
Energetická hodnota 924 kJ / 221 kcal
Tuky 17,0 g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 6,9 g
Sacharidy 0,0 g
- z toho cukry: 0,0 g
Bílkoviny 17,0 g
Sůl 1,2 g