Jen od nejlepších rybářů


Zmrazeno hned po výlovu


Rodinná farma & zpracování masa


Bez konzervantů a chemie


91 % zákazníků nakoupí znovu

Angus- falešná svíčková 1 kg

(1) 5.0 1

Kód: 504F

BonFood

Falešná svíčková- kulatá plec z volka nebo býčka plemena Aberdeen Angus,s typickým mramorováním.Vhodné na pomalé pečení,tatarák,i ostatní obvyklé způsoby úpravy, kromě steaku. Země původu Irsko. Produkt je vážený, konečná cena bude dopočítána podle skutečné hmotnosti při expedici.

3 je skladem

399 Kč včetně DPH

399 Kč/kg (s DPH)

Irské hovězí je vyhlášené svojí kvalitou, říká se, že je to nejlepší evropské hovězí maso. .

Falešná svíčková je z plemene Aberdeen Angus, pro které je typické výrazné mramorování, které je tvořené vmezeřeným tukem. Dodává masu štavnatost a chuť.Tento druh masa necháváme zrát deset dní, není to steakové maso a potom mrazíme tekutým dusíkem.

Nedoporučujeme z falešné svíčkové dělat steaky, zkuste jako obvykle pomalé pečení, tím se nikdy nic nezkazí a výsledek je luxusní.

Maso nechte v sáčku v lednici povolit,nejlépe 24 hodin, pokud spěcháte,můžete i při pokojové teplotě asi 8-12 hodin.

Maso vyjměte ze sáčku, dejte do pekáče,bez podlévání,bez kořenění, zakryjte pořádně pekáč nebo hrnec silným alobalem, dejte do trouby a pečte při teplotě 170° asi 4- 5 hodin. Je potřeba péci minimálně jeden kilogram,aby maso pustilo dost šťávy, určitě nezkoušejte třeba 200 g.Hrnec nebo pekáč musí být akorát,aby se kousek masa nekrčil na dně v obrovském pekáči,maso musí být zčásti potopeno ve vlastní šťávě.Ideální velikost hrnce nebo pekáče je,aby maso pokrylo dno.

Maso vyjměte a z výpeku udělejte libovolnou omáčku, buď jen zahustěte jíškou,nebo můžete rychle udělat rajskou,smetanovou apod.

Když vkládáte maso do pekáče,můžete přidat podle chuti houby nebo zeleninu nebo cibuli.

Maso je hotové tehdy,jestliže se úplně rozpadá,pokud i třeba po osmi hodinách je měkké,ale nerozpadá se, klidně pokračujte v pečení ještě hodinku,dvě. Nepodlévat.