Irské hovězí je vyhlášené svojí kvalitou. Protože nejsme schopní krýt poptávku po hovězím z naší farmy, nabízíme ve špičkové kvalitě hovězí maso z Irska. Nakupujeme jen od jednoho dodavatele, maso se veze z irských jatek přímo k nám, vakuově zabalené, u nás pokračuje ve zrání. Nakupujeme pouze maso z volků nebo býků a výlučně plemeno Aberdeen Angus. Angus má bohaté mramorování.
Zatímco u nás je kližka stále vnímána jako levnější část hovězího, ve státech s tradicí zpracování hovězího masa vědí, že se jedná o vynikající kus masa, pro vysoký obsah kolagenu se hodí hlavně na pomalé pečení nebo se přidává do hamburgerů.
Kližku jsme před šokovým zmrazením nechali zrát ve vakuu při teplotě 1°C. .
Maso při zrání ztrácí velké množství vody, při zmražení nedochází ke snížení kvality.Pokud zmrazíme vyzrálé maso dusíkem, po
rozmražení nepoznáte od chlazeného.
Zmražení dusíkem nám umožňuje zastavit proces zrání v optimální chvíli a uchovat kvalitu po dlouhou dobu.
Zákazník má tak pohotově maso po dobu několika měsíců v neměnné kvalitě, stačí den před přípravou maso vyndat z mrazáku.
Maso nechte přes noc povolit v sáčku v lednici