Jen od nejlepších rybářů


Zmrazeno hned po výlovu


Rodinná farma & zpracování masa


Bez konzervantů a chemie


91 % zákazníků nakoupí znovu

Angus- maso od kosti 1 kg

(1) 5.0 1

Kód: 503F

BonFood

Angus, kousky masa na pomalé pečení, vyřezané na zakázku pro BonFood z prostoru mezi trnovými výběžky obratlů.Absolutně nejlepší maso na pomalé pečení. Marinováno týden,sůl,pepř,olej Země původu Irsko. Produkt je vážený, konečná cena bude dopočítána podle skutečné hmotnosti při expedici.

4 je skladem

399 Kč včetně DPH

399 Kč/kg (s DPH)

Irské hovězí je vyhlášené svojí kvalitou, říká se, že je to nejlepší evropské hovězí maso. Necháváme si na zakázku vyrábět pro naše zákazníky unikátní specialitu- maso od kosti. maso je vyráběno pouze z plemene Aberdeen Angus.

Maso od kosti je vyřezáváno z prostoru mezi dvěma trnovými obratli u roštěnce,špalíčky masa s krátkým vláknem. My necháme maso krátce vyzrát,okolo 5-7 dní, potom ho naložíme nálevu oleje,soli,pepře a kmínu na dalších 5 dní, zmrazíme dusíkem a expedujeme.

Maso nechte v sáčku v lednici povolit,nejlépe 24 hodin, pokud spěcháte,můžete i při pokojové teplotě asi 8-12 hodin.

Maso vyjměte ze sáčku, dejte do pekáče,bez podlévání,bez kořenění, zakryjte pořádně pekáč nebo hrnec silným alobalem, dejte do trouby a pečte při teplotě 170° asi  3 hodiny. Je potřeba péci minimálně jeden kilogram,aby maso pustilo dost šťávy, určitě nezkoušejte třeba 200 g. Hrnec nebo pekáč musí být akorát,aby se kousek masa nekrčil na dně v obrovském pekáči,maso musí být zčásti potopeno ve vlastní šťávě.Ideální velikost hrnce nebo pekáče je,aby maso pokrylo dno.

Maso vyjměte a z výpeku udělejte libovolnou omáčku, buď jen zahustěte jíškou,nebo můžete rychle udělat rajskou,smetanovou apod.

Když vkládáte maso do pekáče,můžete přidat podle chuti houby nebo zeleninu nebo cibuli.

Maso je hotové tehdy,jestliže se úplně rozpadá.

Tyto kousky masa považujeme za absolutně nejlepší na pomalé pečení ze všech druhů hovězího, samozřejmě kližka,krk, žebra jsou taky mňamka, ale tyhle kousky jsou opravdu bez konkurence.