Losos keta ( Oncorhynchus keta ) je známý pod jmény chum salmon, pacifický losos, dog salmon. Podařilo se nám uzavřít přímý kontrakt s rybáři na dodávky lososa kety pro BonFood. Tomu odpovídá i cena, bez jakýchkoliv vedlejších nákladů. Filet má přibližnou hmotnost 900g.
Zajímají Vás rozdíly mezi faremním divokým lososem? Čtěte zde
Kvalita lososa je zmražením bezprostředně po výlovu zachována stejná jako při výlovu. Toto je skutečně čerstvý losos.
Je potřeba při kuchyňské přípravě respektovat odlišnost faremního a divoce žijícího lososa. Losos lovený na moři má na rozdíl od lososa z faremního chovu méně tuku.
Steaky z lososa nechte před přípravou rozmrazit v ledničce, a potom je připravujte na rozpálené pánvi smažením 2 minuty na každé straně a nechte minutu dojít pod pokličkou. Tak zjistíte, jak může chutnat losos. Jemné, ale pevné maso, bez přetučnělosti, charakteristické pro faremního lososa.