Hovězí žebro Angus - Irsko 1,5 kg

(0)

Kód: 693F

Vyzrálá hovězí žebra nízká z irského anguse. Vhodné na grilování i pomalé pečení. Produkt je vážený, konečná cena bude dopočítána podle skutečné hmotnosti při expedici.POZOR- hmotnost některých kusů je i více než 2,5 kg

Skladem

674 Kč včetně DPH

449,33 Kč/kg (s DPH)

Velké kusy žeber, určené pro větší grilovačku. Nakonec jsme se rozhodli neřezat je na menší kusy,protože rozvrstvení masa je nerovnoměrné a někdy potom jsou kousky,které obsahují málo masa. Také při grilování celého kusu ztratíte méně šťávy. 

Na žebra je ideální nepřímé grilování- na plynovém grilu nechte hořet jen polovinu hořáků a žebra umístěte na druhou polovinu,tedy ne nad oheň,musíte mít zakrytý gril. Připravujte asi 90- 120 minut na nižší teplotě,asi okolo 180°C .Protože žebra nejsou nad ohněm,můžete použít marinádu i v průběhu grilování. Žebra otáčejte asi po 15 minutách. Tento způsob grilování už vyžaduje určité zkušenosti, ale výsledek stojí za to.

Irské hovězí je vyhlášené svojí kvalitou. Protože nejsme schopní krýt poptávku po hovězím z naší farmy, nabízíme ve špičkové kvalitě hovězí maso z Irska. Nakupujeme jen od jednoho dodavatele, maso se veze z irských jatek přímo k nám, vakuově zabalené, u nás pokračuje ve zrání. Nakupujeme pouze maso z volků nebo býků a výlučně plemeno Aberdeen Angus. Angus má bohaté mramorování. 

Žebra jsme před šokovým zmrazením nechali zrát ve vakuu  při teplotě 1°C. .

Maso při zrání ztrácí velké množství vody, při zmražení nedochází ke snížení kvality. Pokud zmrazíme vyzrálé maso dusíkem, po

rozmražení  nepoznáte od chlazeného.

Zmražení dusíkem nám umožňuje zastavit proces zrání v optimální chvíli a uchovat kvalitu po dlouhou dobu.

Zákazník má tak pohotově maso  po dobu několika měsíců v neměnné kvalitě, stačí den před přípravou maso vyndat z mrazáku.

Maso nechte přes noc povolit v sáčku v lednici