Káva výběrová, zrnková 1000g

(0)

Kód: 937F

FIFTY ESPRESSO je pražená zrnková káva , 100% arabica, balení 1000g, Nikaragua 50%,Brazílie 50%.

Skladem

799 Kč včetně DPH

799 Kč/kg (s DPH)

Nabízíme Vám výběrovou kávu z rodinné brněnské pražírny Fifty espresso, se kterou jsme navázali spolupráci v návaznosti na otevření našeho bistra v Horkách. 

Hledali jsme jedinečnou kvalitní kávu s výraznou jemnou chutí, a to přesně Fifty espresso splňuje.

 

Příběh kávy Fifty espresso

Výběrovou kávu už si nemusíte užívat pouze v podobě filtru nebo espressa v kavárně. Fifty espresso míchají ze 2 druhů kávy vždy tak, aby naplňovalo ideály hutného a sladkého kafe, které vás zaručeně probere. Chuťový profil je orientován směrem k holandskému kakau, hořké čokoládě a kakaovým nibsům. Aktuálně se skládá z:

50% Brazílie Fazenda California, pulped natural zpracování, region Norte Pioneiro

50% Nikaragua La Estrella, promyté zpracování, region Nueva Segovia

Pro upražení této kávy používají pražičku Loring S15 Falcon, která využívá jako hlavní zdroj šíření tepelné energie konvekci, tedy horký vzduch. Umožňuje jim to velmi precizně pracovat s chuťovými nuancemi této kávy a také vyzdvihnout sladkost a tělo.

A jak na přípravu?

V automatickém kávovaru doporučují následující nastavení:

maximální teplota vody
v případě že váš stroj umožnuje nastavit velikost dávky (intenzitu) kávy, zvolte 80%
hrubost mletí zvolte na 2. nejjemnější stupeň
velikost výsledného espressa nastavte mezi 40-45 ml na 1 espresso a 80-90 ml na 2 espressa
vždy připravujte ideálně dvojité espresso, tedy 80-90 ml najednou
klíčem k chutnému espressu z automatu je více než pravidelné čištění kávových cest
pokud váš stroj umožňuje vyjmutí presovací jednotky, vyjměte ji a omyjte teplou vodou každé 2 dny
tabletami stroj čistěte 2x častěji než udává výrobce
používejte výhradně přefiltrovanou vodu (BWT, Brita, Peak Water...)


Pro přípravu v „pákovém“ espresso stroji se osvědčil následující recept:

17 g čerstvě pomleté kávy
první kapky nápoje se začaly objevovat po 8 vteřinách od zahájení extrakce
hmostnost výsledného dvojitého espressa byla 42 g
doba extrakce 26 vteřin
tlak 9 barů
teplota vody 93°C
filtrací upravená voda
Výsledná hmotnost espressa je vždy klíčová. Čas je pouze orientační, ale neměl by být kratší jak 25 a delší jak 30 vtěřin.

Pro přípravu espressa vždy používejte kávu nejdříve 10 dnů od data pražení. Předejdete tím nechtěným kyselým a hořkým tónům v chuti.

S tímto produktem zákazníci objednávají nejčastěji...