Jen od nejlepších rybářů


Zmrazeno hned po výlovu


Rodinná farma & zpracování masa


Bez konzervantů a chemie


91 % zákazníků nakoupí znovu

Angus flank steak celý 1 ks -0,6 kg

Kód: 543F

BonFood

Irský angus, flank steak celý. Steak je po vyzrání zmrazen a zabalen. Produkt je vážený, konečná cena bude dopočítána podle skutečné hmotnosti při expedici.

249 je skladem

399 Kč včetně DPH

665 Kč/kg (s DPH)

Irské hovězí je vyhlášené svojí kvalitou. Proto jsme se rozhodli pro letošní sezonu změnit dodavatele a nabízet špičkové irské flanky.

Flank steak neboli hovězí pupek, vynikající steaky za velmi příznivou cenu. Maso jsme před šokovým zmrazením nechali zrát ve vakuu několik týdnů při teplotě 1°C. Ručíme Vám za výsledek, zapomeňte na čarování okolo steaků, 90% z výsledku závisí na kvalitě masa. Pokud koupíte neodleželé, nevyzrálé  maso, nebo maso z části hovězího, které se nehodí na steaky, můžete dělat, cokoliv chcete, ale výsledek bude žalostný. Jediné, co se po Vás požaduje, je správně rozpálit pánev.

Maso při zrání ztrácí velké množství vody, při zmražení nedochází ke snížení kvality.Pokud zmrazíme vyzrálé maso dusíkem, po

rozmražení  nepoznáte od chlazeného.

Zmražení dusíkem nám umožňuje zastavit proces zrání v optimální chvíli a uchovat kvalitu po dlouhou dobu.

Zákazník má tak pohotově maso na grilování po dobu několika měsíců v neměnné kvalitě, stačí den před grilováním maso vyndat z mrazáku.

Maso nechte přes noc povolit v sáčku v lednici a před kuchyňskou úpravou ho vyndejte z lednice a nechte ho odležet aspoň 30 minut v pokojové teplotě. Osolte a opepřete před přípravou, vyzrálé maso ztratilo vodu během zrání. Pokud solíte hotový steak, sůl zůstává na povrchu a chuťově to není ono. Potom můžete grilovat nebo smažit na pánvi s olejem. Doba přípravy asi 5 minut na každé straně (podle výšky steaku).

Zákazníci, zejména ženy, nám často říkají, že neumí steak. Na steaku není co umět, zkazit můžete omáčku nebo cukroví. Steak lze zkazit v zásadě dvěma způsoby, buď vyberete špatné maso, nebo necháte steak na pánvi příliš dlouho a utrápíte ho.

U flanku Vám ručíme za výsledek.

Maso je z Irska, plemeno Aberdeen Angus, volek nebo mladý býk. 

Video: Hovězí flank steak na pánvi