732 927 653, 722 498 454
Zadejte Vaše PSČ a zobrazí se Vám možnosti dopravy:

O nás

BonFood family

Aneta Domkářová, Pavel Domkář, Jiříček (kádrová rezerva), Adéla Domkářová, Nella Domkářová - otec, dcery a vnuk

 

Vážení zákazníci,

vítáme Vás na webových stránkách eshopu BonFood, který provozujeme od r.2013.

 Jsme rodinná firma a více než dvacet let se zabýváme zpracováním mořských ryb. Naše výrobní firma, Frigoservis,  má certifikovanou výrobu na zpracování mořských ryb a hovězího masa. Ročně zpracujeme více než 1000 tun mořských ryb.

 Máme také vlastní farmu na Vysočině, kde chováme pastevním způsobem hovězí dobytek franzouzského masného plemene Limousine a ovce.

V obou komoditách, v mražených mořských rybách i hovězím mase se běžně obchoduje na trhu se zbožím s tak mizernou kvalitou, že většina zákazníků se při nákupech už tolikrát spálila, že přestali oboje kupovat.

Mořské ryby a filé  jsou asi jediný segment zdravé výživy, který po revoluci nejen nezaznamenal výrazný nárůst spotřeby, ale stagnuje. Zcela jednoznačnou příčinou je kvalita rybího filé nabízeného na trhu, Źmražené filé je většinou napuštěné vodou a je dvakrát zmražené, takže při přípravě z něho vyteče polovina vody a je silně cítit rybinou.

I když bychom dokázali najít dobré produkty na trhu, není jich mnoho, a v záplavě chemicky ošetřeného a vodou syceného filé je obtížné je najít. Spíše nemožné. Rozlišit dvakrát zmražené filé od na moři zmraženého je taky vyloučené, neznačí se to a nelze ani laboratorně zjistit, jestli dodavate nelže, když deklaruje jednou zmražené zboží.

Záplava nepoživatelného, vodou napumpovaného filé vedla k dalšímu extrému, nabídce a prodeji tzv. čerstvých,chlazených mořských ryb.

Jsou nabízeny ryby z dalekých lovišť, které jsou buď několik dní staré, už než dorazí do přístavu, nebo se sem dodávájí zmražené a tady se rozmrazí.

Všimněte si, že nikdo neuvádí u chlazených ryb to, čím by se měl chlubit, a to je datum výlovu. Udává se datum balení, firmy se chlubí, za jak dlouho dovezou rybu z přístavu. Kulantně se mlčí o tom,jak dlouho trvá od výlovu cesta do přístavu. Lodě neloví v pobřežních vodách a představa malé bárky, lovící přes noc u pobřeží a ráno nabízející úlovek na molu, je sice romantická, ale nesmyslná.

Lodě loví na lovištích stovky až tisíce kilometrů vzdálených od přístavů a nemohou se vracet každý den, vrací se, až jsou plné, to trvá několik dní.

Výsledkem jsou na trhu mnoho dní i týdnů staré ryby, které jsou cítit rybinou, za  neskutečné ceny.

Relativní výjimku tvoří famované ryby, ty se dotanou na pult v řádu dní, ovšem několik dní se zase prodávají, takže o čerstvosti nelze mluvit.Nepředpokládáte, doufám, že když obchodník rybu ten den neprodá, večer ji vyhodí a ráno Vám nabídne zase jinou, čerstvější?

Čerstvou rybu bychom označili maximálně do 48 hodin od výlovu a to je naprosto vyloučená záležitost.

Jedinou cestou, jak nabídnout mořské ryby ve skutečně vynikající kvalitě na vnitrozemském trhu, je ryby hluboce zmrazit okamžitě po výlovu přímo na moři. Tím je zachována kvalita ryby v okamžiku vylovení. Současně se nemění skladováním ani chuťové ani nutriční hodnoty.

Ryba prostě musí vonět mořem, pokud je cítí rybinou,nebo má jakýkoliv jiný zápach, patří okamžitě do koše.

Využíváme proto naše dlouholeté zkušenosti při zpracovávání suroviny a nakupujeme pouze na moři zmraženou surovinu. Nabízíme vždy nejlepší zboží v té dané komoditě, při rozhodování o zařazení výrobku je kvalita na prvním místě.

Nikdy neprodáváme nic, co nám nechutná a pod co se nemůžeme s klidným svědomím podepsat.

U kvality hovězího masa je situace podobná. jen trochu v jiném kabátě.

Hovězí se prodává čerstvé, nevyzrálé.

Výsledek je při kuchyňské úpravě tvrdé, houževnaté maso, které vyžaduje dlouhou přípravu a za hodně peněz mizerný vysledek.

Hovězí maso se musí porážet ze starších kusů, než je tady zvykem. ideál je 30 - 36 měsíců starý kus. Dobytek musí růst pomalu, nejlepší je maso z pastvy, grassfed meat. Maso z kusů, hnaných dopředu rychle vysokými dávkami šrotu nebo kukuřice je vodnaté, obsahuje málo tuku, při zrání se rychle kazí.

Hovězí musí po porážce zrát několik týdnů až měsíců, aby se rozpustil kolagen. Kvalita masa je potom naprosto nesrovnatelná a třeba steak bez zrání masa prostě neuděláte.

Při zrání ztrácí vodu, až 20 procent. Po dosažení zralosti zmrazíme hovězí tekutým dusíkem, vyzrálé maso neztrácí mražením na kvalitě, naopak, umožňuje to zachovat požadovanou kvalitu po dlouhou dobu. Po rozmrazení je k nerozeznání od čerstvého.

Pokud si myslíte, že zrání masa obejdete použitím papiňáku, jste na omylu. Sice dostanete měkké maso,ale suché a vláknité.

Tohle všechno nás vedlo k myšlence zásobovat naše zákazníky přímo, bez prostředníků.

Tak vznikl eshop BonFood, který je zaměřený hlavně na dodávky do domácností, pro koncové zákazníky.

Dostáváte zboží přímo z výroby, nebo ho pro Vás nakupujeme přímo od výrobců. tam kde nestačíme krýt Vaše požadavky a to zejména v oblasti hotových jídel, zeleniny a zvěřiny.

V případě mořských ryb využíváme dlouholetých kontaktů  a znalostí a velmi pečlivě hlídáme kvalitu.

Důraz na kvalitu nám neumožňuje nabízet sortiment  několika tisíc položek, není možné rozumět všemu a hlídat kvalitu u desítek dodavatelů a tisíců položek.

Garance nejvyšší kvality je u nás naprosto na prvním místě.

Zboží Vám dodáme na jakékoliv místo v republice.

Pojďte s námi objevit svět kvalitních mořských ryb a vyzrálého hovězího masa.

Nechte si dopravit zboží do práce nebo domů.

Používáme speciální transportní boxy, zboží Vám v nich bez rozmražení vydrží až do večera, takže si ho z práce odvezete klidně večer domů.

Pojďte s námi objevit svět kvalitních mořských ryb a vyzrálého hovězího masa

Děkujeme Vám za přízeň

Pavel Domkář

Adéla Domkářová

Aneta Domkářová

Nella Domkářová

Sídlo společnosti:

  • Bonfood s.r.o.
  • Holečkova 789/49
  • Praha 5 - Smíchov
  • 150 00
  • IČO: 01472151