Články

Mražení potravin

Mražení je nejšetrnější způsob konzervace potravin...

Hamburgery

Když jsme se rozhodli dělat hamburgery, netušili jsme, asi jako většina z Vás, do čeho se vlastně pouštíme...

Zrání hovězího masa

Na rozdíl třeba od drůbeže, vyžaduje hovězí maso speciální péči už před prodejem zákazníkovi. Základ je zrání masa...

Kvalita hovězího masa

Co ovlivňuje kvalitu hovězího masa a proč se Vám nedaří pořádný steak?

Pastevní chov - naše farma

Na vlastní farmě, na Vysočině, chováme stádo francouzského plemene Limousine...

Mahi mahi

Coryphaena hippurus - Mahi mahi je dravá ryba známá také pod názvem doráda nebo koryféna a zlak nachový...

Losos

Losos obecný, losos keta, losos nerka, losos gorbuša - to jsou nejznámější a nejvíce obchodované druhy...

Divoký losos

Divoký losos a faremní losos - rozdíly v chuti, zpracování a dodávkách...

Tuňák

Tuňák je ryba z čeledi makrelovitých, je dravá ryba, loví menší ryby, a to často i ve velkých hloubkách.

Treska obecná

Treska obecná (Gadus morhua) - je dravá ryba, dorůstající velikosti až dvou metrů a hmotnosti až 90 kg....

Aljašská treska

Aljašská treska - treska pestrá (Theragra chalcogramma) je druh tresky, široce rozšiřený v Severním Pacifiku, zejména v Beringově moři...

Ryby ve stravě, škodlivé příměsi a lidské zdraví

Hodnocení možných nebezpečí a přínosů...