Články

Mražení potravin
Mražení je nejšetrnější způsob konzervace potravin...

Hamburgery
Když jsme se rozhodli dělat hamburgery, netušili jsme, asi jako většina z Vás, do čeho se vlastně pouštíme...

Zrání hovězího masa
Na rozdíl třeba od drůbeže, vyžaduje hovězí maso speciální péči už před prodejem zákazníkovi. Základ je zrání masa...

Kvalita hovězího masa
Co ovlivňuje kvalitu hovězího masa a proč se Vám nedaří pořádný steak?

Pastevní chov - naše farma
Na vlastní farmě, na Vysočině, chováme stádo francouzského plemene Limousine...

Mahi mahi
Coryphaena hippurus - Mahi mahi je dravá ryba známá také pod názvem doráda nebo koryféna a zlak nachový...

Losos
Losos obecný, losos keta, losos nerka, losos gorbuša - to jsou nejznámější a nejvíce obchodované druhy...

Divoký losos
Divoký losos a faremní losos - rozdíly v chuti, zpracování a dodávkách...

Tuňák
Tuňák je ryba z čeledi makrelovitých, je dravá ryba, loví menší ryby, a to často i ve velkých hloubkách.

Treska obecná
Treska obecná (Gadus morhua) - je dravá ryba, dorůstající velikosti až dvou metrů a hmotnosti až 90 kg....

Aljašská treska
Aljašská treska - treska pestrá (Theragra chalcogramma) je druh tresky, široce rozšiřený v Severním Pacifiku, zejména v Beringově moři...

Ryby ve stravě, škodlivé příměsi a lidské zdraví
Hodnocení možných nebezpečí a přínosů...