Z naší udírny

V této kategorii nabízíme produktyz naší vlastní udírenské výroby. Udíme pomalu, při nízkých teplotách a dlouho.S výjimkou párků a šunky nepoužíváme ováření, kdy se produkt krátce zaudí a potom dovaří, aby měl nízké ztráty. To je dnes běžný průmyslový postup.

Kouř vyrábíme frikčním vyvíječem, bez ohně, kdy se na špalek tlačí brusným kolem a třením se vytváří kouř. Kouř tak je není karcinogenní,neobsahuje zplodiny hoření.

Pomalým uzením dosáhneme dokonalého prouzení,i samozřejmě,za cenu vyšších hmotnostních ztrát. Když se maso ováří v páře,dojde rychle k uzavření povrchu a neztrácí se tolik vody,ale uzavřený povrch zamezí i důkladnému prouzení.

Při pomalém uzení by měla být odměnou jemná,lahodná chuť uzeného masa.

Po uzení necháme maso ještě den až dva prosušit a potom zmrazíme tekutým dusíkem, když ho doma rozmrazíte, dostanete kvalitu,která byla těsně po uzení.

 

Obrázek  Uzené z vepřové pečeně vcelku cca 500g

Uzené z vepřové pečeně vcelku cca 500g

179 Kč

358 Kč/kg (s DPH)

Vepřová pečeně uzená zmrazená. Maso je solené na sucho 7 dní, potom udíme 48 hodin.Klasic...

Přidat do košíku
Obrázek Makrela uzená teplým kouřem 300g

Makrela uzená teplým kouřem 300g

69 Kč

Po slevě: 59 Kč

-14 %

230 Kč/kg, po slevě 196,67 Kč/kg (s DPH)

Makrela uzená teplým kouřem. Hluboce zmrazená.Produkt je vážený, skutečná hmotnost bude za...

Přidat do košíku
Obrázek Uzený vepřový bok cca 500g

Uzený vepřový bok cca 500g

119 Kč

238 Kč/kg (s DPH)

Uzený vepřový bok : uzený 24hodin , bez ováření ,klasický proces uzení. Výrobek neobsahuje...

Přidat do košíku