V této kategorii nabízíme produktyz naší vlastní udírenské výroby. Udíme pomalu, při nízkých teplotách a dlouho.S výjimkou párků a šunky nepoužíváme ováření, kdy se produkt krátce zaudí a potom dovaří, aby měl nízké ztráty. To je dnes běžný průmyslový postup.
Kouř vyrábíme frikčním vyvíječem, bez ohně, kdy se na špalek tlačí brusným kolem a třením se vytváří kouř. Kouř tak je není karcinogenní,neobsahuje zplodiny hoření.
Pomalým uzením dosáhneme dokonalého prouzení,i samozřejmě,za cenu vyšších hmotnostních ztrát. Když se maso ováří v páře,dojde rychle k uzavření povrchu a neztrácí se tolik vody,ale uzavřený povrch zamezí i důkladnému prouzení.
Při pomalém uzení by měla být odměnou jemná,lahodná chuť uzeného masa.
Po uzení necháme maso ještě den až dva prosušit a potom zmrazíme tekutým dusíkem, když ho doma rozmrazíte, dostanete kvalitu,která byla těsně po uzení.
179 Kč
358 Kč/kg (s DPH)
Vepřová pečeně uzená zmrazená. Maso je solené na sucho 7 dní, potom udíme 48 hodin.Klasic...
Přidat do košíku69 Kč
Po slevě: 59 Kč
230 Kč/kg, po slevě 196,67 Kč/kg (s DPH)
Makrela uzená teplým kouřem. Hluboce zmrazená.Produkt je vážený, skutečná hmotnost bude za...
Přidat do košíku119 Kč
238 Kč/kg (s DPH)
Uzený vepřový bok : uzený 24hodin , bez ováření ,klasický proces uzení. Výrobek neobsahuje...
Přidat do košíku