Hovězí maso nemá v Čechách úplně dobrý zvuk, obecně se má za to, že třeba oproti vepřovému je drahé, často, nebo spíš vždy, tuhé,a jediná bezpečná příprava je v papiňáku.
Pokud chcete dál používat papiňák, potom je zbytečné číst dál, a můžete klidně kupovat čerstvé hovězí dál u svého řezníka.
My souhlasíme, že hovězí maso není laciná záležitost a právě proto se mu musí věnovat důkladná péče, abyste si za svoje peníze opravdu pochutnali.
Máloco je taková delikatesa, jako hovězí steak.
Hovězí ale vyžaduje systematickou péči jak při výkrmu,tak i po porážce. Pouze v tom případě dostanete očekávaný výsledek a nebudete litovat.
Kvalita hovězího masa záleží na výběru plemena, krmení, způsobu odchovu.
Na porážku musí navazovat další péče o maso, zrání masa, které trvá několik týdnů.
Pokud se cokoliv ošidí, výsledek je právě to tuhé,suché hovězí, zpracovatelné jen v papiňáku.
Hovězí vyzrálé maso nabízíme buď z naší vlastní farmy nebo irské hovězí, plemeno Angus. Jehněčí je pouze z naší farmy.
Víte, proč hovězí maso musí zrát? více zde.
Maso se nechá vyzrát ve vakuu, při teplotě do 1°C, doba zrání je podle požadavků na kuchyňské zpracování. Steakové maso zraje
několik týdnů. Jehněčí týden.
Necháváme vyzrát i maso na pomalé pečení.
Maso při zrání ztrácí vodu, po vyzrání se vyjme z vakuového sáčku, osuší a zmrazí tekutým dusíkem. Tak se zachová kvalita, která byla
v okamžiku zmražení po dlouhou dobu. Dusíkem se maso zmrazí v řádech minut na kost.
Hovězí maso ztratí okolo 20 procent vody, tomu odpovídá i vyšší cena. Vyzrálé maso potřebuje kratší úpravu, ve výsledku je mnohem šťavnatější a křehčí, než běžně prodáváné hovězí maso.
169 Kč
187,78 Kč/kg (s DPH)
Palce z vepřové panenky, mražené.Špičková kvalita Produkt je vážený, konečná cena bude do...
Přidat do košíku89 Kč
197,78 Kč/kg (s DPH)
Vepřová panenka,mražená.Panenku necháme týden vyzrát,potom zmrazíme dusíkem.Špičková kvali...
Přidat do košíku262 Kč
174,67 Kč/kg (s DPH)
Vepřová krkovice bez kosti,mražená.Maso necháme týden až deset dní vyzrát,potom zmrazíme d...
Přidat do košíku99 Kč
Po slevě: 75 Kč
330 Kč/kg, po slevě 250 Kč/kg (s DPH)
Salsiccia- klasická italská klobása ze syrového hovězího a vepřového masa.Naše ruční výrob...
Přidat do košíku99 Kč
Po slevě: 79 Kč
330 Kč/kg, po slevě 263,33 Kč/kg (s DPH)
Salsiccia- klasická italská klobása ze syrového hovězího a vepřového masa, zeleného pepře ...
Přidat do košíku39 Kč
260 Kč/kg (s DPH)
Vinná smetanová klobása,ruční výroba.Zmrazeno dusíkem.Neobsahuje dusitanovou sůl,takže po ...
Přidat do košíku78 Kč
Po slevě: 59 Kč
260 Kč/kg, po slevě 196,67 Kč/kg (s DPH)
Vinná smetanová klobása,ruční výroba.Naraženo do vepřového střeva,takže se osmahne jako kl...
Přidat do košíku79 Kč
Po slevě: 69 Kč
175,56 Kč/kg, po slevě 153,33 Kč/kg (s DPH)
Vepřová krkovice bez kosti,mražená. Dva mohutné steaky..Maso necháme týden až deset dní v...
Přidat do košíku79 Kč
Po slevě: 69 Kč
175,56 Kč/kg, po slevě 153,33 Kč/kg (s DPH)
Vepřová pečeně .Maso necháme týden až deset dní vyzrát,potom zmrazíme dusíkem.Špičková kva...
Přidat do košíku159 Kč
159 Kč/kg (s DPH)
Vepřová pečeně bez kosti. Mražená. Maso necháme týden až deset dní vyzrát,potom zmrazíme d...
Přidat do košíku149 Kč
149 Kč/kg (s DPH)
Vepřová plec bez kosti a kůže.Špičková kvalita. Produkt je vážený, konečná cena bude dopo...
Přidat do košíku199 Kč
199 Kč/kg (s DPH)
Vepřová žebra na gril. Produkt je vážený, konečná cena bude dopočítána podle skutečné hmo...
Přidat do košíku119 Kč
Po slevě: 89 Kč
148,75 Kč/kg, po slevě 111,25 Kč/kg (s DPH)
Vepřová žebra RIBLETS. Riblets je spodní část vepřových žeber.Na gril i do trouby. Produ...
Přidat do košíku63 Kč
Po slevě: 49 Kč
252 Kč/kg, po slevě 196 Kč/kg (s DPH)
Vídeňské párky,ruční výroba.Zmrazeno jednotlivě dusíkem. Balení obsahuje 5ks .Produkt je...
Přidat do košíku49 Kč
245 Kč/kg (s DPH)
Grilovaný steak z vepřové krkovice s cajun marinádou . Steak vyndejte ze sáčku a bez rozm...
Přidat do košíku