Hovězí maso nemá v Čechách úplně dobrý zvuk, obecně se má za to, že třeba oproti vepřovému je drahé, často, nebo spíš vždy, tuhé,a jediná bezpečná příprava je v papiňáku.
Pokud chcete dál používat papiňák, potom je zbytečné číst dál, a můžete klidně kupovat čerstvé hovězí dál u svého řezníka.
My souhlasíme, že hovězí maso není laciná záležitost a právě proto se mu musí věnovat důkladná péče, abyste si za svoje peníze opravdu pochutnali.
Máloco je taková delikatesa, jako hovězí steak.
Hovězí ale vyžaduje systematickou péči jak při výkrmu,tak i po porážce. Pouze v tom případě dostanete očekávaný výsledek a nebudete litovat.
Kvalita hovězího masa záleží na výběru plemena, krmení, způsobu odchovu.
Na porážku musí navazovat další péče o maso, zrání masa, které trvá několik týdnů.
Pokud se cokoliv ošidí, výsledek je právě to tuhé,suché hovězí, zpracovatelné jen v papiňáku.
Hovězí vyzrálé maso nabízíme buď z naší vlastní farmy nebo irské hovězí, plemeno Angus. Jehněčí je pouze z naší farmy.
Víte, proč hovězí maso musí zrát? více zde.
Maso se nechá vyzrát ve vakuu, při teplotě do 1°C, doba zrání je podle požadavků na kuchyňské zpracování. Steakové maso zraje
několik týdnů. Jehněčí týden.
Necháváme vyzrát i maso na pomalé pečení.
Maso při zrání ztrácí vodu, po vyzrání se vyjme z vakuového sáčku, osuší a zmrazí tekutým dusíkem. Tak se zachová kvalita, která byla
v okamžiku zmražení po dlouhou dobu. Dusíkem se maso zmrazí v řádech minut na kost.
Hovězí maso ztratí okolo 20 procent vody, tomu odpovídá i vyšší cena. Vyzrálé maso potřebuje kratší úpravu, ve výsledku je mnohem šťavnatější a křehčí, než běžně prodáváné hovězí maso.
149 Kč
Po slevě: 139 Kč
248,33 Kč/kg, po slevě 231,67 Kč/kg (s DPH)
Steak z vepřové krkovice s cajunskou marinádou.Balení obsahuje 2kusy. Hmotnost balení je c...
Přidat do košíku262 Kč
Po slevě: 199 Kč
174,67 Kč/kg, po slevě 132,67 Kč/kg (s DPH)
Vepřová krkovice bez kosti,mražená.Maso necháme týden až deset dní vyzrát,potom zmrazíme d...
Přidat do košíku89 Kč
197,78 Kč/kg (s DPH)
Vepřová krkovice bez kosti,mražená. Dva mohutné steaky..Maso necháme týden až deset dní v...
Přidat do košíku169 Kč
169 Kč/kg (s DPH)
Vepřová plec bez kosti a kůže.Špičková kvalita. Produkt je vážený, konečná cena bude dopo...
Přidat do košíku139 Kč
139 Kč/kg (s DPH)
Vepřový bok bez kosti,mražený. Produkt je vážený, konečná cena bude dopočítána podle skut...
Přidat do košíku269 Kč
Po slevě: 229 Kč
448,33 Kč/kg, po slevě 381,67 Kč/kg (s DPH)
Irský angus, flank steak celý. Steak je po vyzrání zmrazen a zabalen. Produkt je vážený, ...
Přidat do košíku399 Kč
Po slevě: 349 Kč
399 Kč/kg, po slevě 349 Kč/kg (s DPH)
Falešná svíčková- kulatá plec, hmotnost přibližně 1 kg, hluboce zmražená. Zrála min 15 dní...
Přidat do košíku99 Kč
198 Kč/kg (s DPH)
Iberijský špek: uzený 24hod, bez ováření,klasický proces uzení.Neobsahuje přidanou vodu. S...
Přidat do košíku129 Kč
322,5 Kč/kg (s DPH)
Mleté vyzrálé hovězí maso na burgery. Vyrobené z prvotřídního steakového masa.Hamburgery v...
Přidat do košíku310 Kč
1 033,33 Kč/kg (s DPH)
Rib eye steak bez kosti, maso zrálo ve vakuu. Plemeno angus. Maso je mramorované a výrazné...
Přidat do košíku499 Kč
998 Kč/kg (s DPH)
Mohutný steak bez kosti z vysokého roštěnce - plemeno Limousine. Přibližná hmotnost 500g ...
Přidat do košíku699 Kč
Po slevě: 599 Kč
998,57 Kč/kg, po slevě 855,71 Kč/kg (s DPH)
Rib eye steak z vysokého roštěnce bez kosti. V balení je 1 kus o přibližné hmotnosti 700...
Přidat do košíku699 Kč
Po slevě: 499 Kč
1 398 Kč/kg, po slevě 998 Kč/kg (s DPH)
Rib eye steak s kostí.Vyzrálé maso.Plemeno angus. Maso je mramorované a výrazné chuti. Pro...
Přidat do košíku699 Kč
998,57 Kč/kg (s DPH)
Rib eye steak s kostí,vyzrálý. Plemeno angus. Maso je mramorované a výrazné chuti. Produkt...
Přidat do košíku649 Kč
Po slevě: 449 Kč
649 Kč/kg, po slevě 449 Kč/kg (s DPH)
Roštěnec vcelku - 1kg až 1,5kg , většinou s tukovým krytím,plemeno Limousine,z naší farmy,...
Přidat do košíku