Divoký losos nerka, kuchaný, bez hlavy cca 1,5kg

(0)

Kód: 857F

Divoký losos nerka-sockeye, lovený v oblasti Aljašky. Zmraženo na moři ihned po výlovu. Vyjímečná kvalita. Hmotnost ryby asi 1,5kg. Produkt je vážený, konečná cena bude dopočítána podle skutečné hmotnosti při expedici.

Skladem

673 Kč včetně DPH

448,67 Kč/kg (s DPH)

  • Losos nerka , vyjímečná kvalita, celá ryba,zmražená na moři. Po rozmražení zpracujte, nedoporučujeme opět zmražovat, výrazně tím snížíte kvalitu. To,že je losos zmražený na moři, ihned po výlovu, je právě to , co mu zajišťuje tu vyjímečnou kvalitu.
  • proč je divoký losos výrazně lepší než faremní - více zde
  • Nesrovnatelné s divokým lososem,prodávaným na trhu, ten je právě dvakrát zmražený v Číně.
  • Losos z volného moře obsahuje výrazně méně tuku, než farmovaný losos. Maso je lehčí, pevnější. je ale potřeba zkrátit dobu přípravy, nevysušit ho.
  • Přímý nákup nám umožňuje vyjímečnou cenu.

Chtěli byste si vyfiletovat lososa a nevíte jak na to? Našli jsme pro Vás video.Sice je v angličtině, ale slovní doprovod není nutný.

Lososa necháte rozmrazit - přečtěte si jak správně rozmrazit lososa   a už to jede.

Kdybyste jen nevěděli, co a čím to tam ke konci šmrdlá ten filet, tak to je obyčejná škrabka na brambory, zachytává jí kostičky a vytrhává ven. Jde to taky dobře pinzetou, prsty přejedete filet a kostičky, které nahmatáte, prostě vyškubnete pinzetou. Není to ale nutné, losos nelze srovnávat třeba s kaprem, těch kostí je tam minimum, takže tohle dělat bych doporučil hlavně na suši.

Kůži ponechte klidně na filetě, snadno se oddělí po tepelné úpravě a losos nepustí tolik šťávy.

Filety už potom znovu raději nezmrazujte, kvalita klesne.

Upozornění:

Losos byl kuchán přímo na lodi, proto je někdy nutné rybu dočistit od vnitřností. To platí pro všechny na moři kuchané a zmrazené ryby.