- Losos nerka , vyjímečná kvalita, celá ryba,zmražená na moři. Po rozmražení zpracujte, nedoporučujeme opět zmražovat, výrazně tím snížíte kvalitu. To,že je losos zmražený na moři, ihned po výlovu, je právě to , co mu zajišťuje tu vyjímečnou kvalitu.
- proč je divoký losos výrazně lepší než faremní - více zde
- Nesrovnatelné s divokým lososem,prodávaným na trhu, ten je právě dvakrát zmražený v Číně.
- Losos z volného moře obsahuje výrazně méně tuku, než farmovaný losos. Maso je lehčí, pevnější. je ale potřeba zkrátit dobu přípravy, nevysušit ho.
- Přímý nákup nám umožňuje vyjímečnou cenu.
Chtěli byste si vyfiletovat lososa a nevíte jak na to? Našli jsme pro Vás video.Sice je v angličtině, ale slovní doprovod není nutný.
Lososa necháte rozmrazit - přečtěte si jak správně rozmrazit lososa a už to jede.
Kdybyste jen nevěděli, co a čím to tam ke konci šmrdlá ten filet, tak to je obyčejná škrabka na brambory, zachytává jí kostičky a vytrhává ven. Jde to taky dobře pinzetou, prsty přejedete filet a kostičky, které nahmatáte, prostě vyškubnete pinzetou. Není to ale nutné, losos nelze srovnávat třeba s kaprem, těch kostí je tam minimum, takže tohle dělat bych doporučil hlavně na suši.
Kůži ponechte klidně na filetě, snadno se oddělí po tepelné úpravě a losos nepustí tolik šťávy.
Filety už potom znovu raději nezmrazujte, kvalita klesne.
Upozornění:
Losos byl kuchán přímo na lodi, proto je někdy nutné rybu dočistit od vnitřností. To platí pro všechny na moři kuchané a zmrazené ryby.