Vaše spokojenost je naše vizitka
" Nakupují asi 4 roky. Asi tak 10 objednávek a vždy spokojenost. Různé ryby, hovězí a párkrát to sous vide. Španělský ptáček sous vide byl naprosto excelentní. "
" Už nějaký rok nakupuji ryby výhradně u Bonfood. Před lety na FB byla reklama a následná diskuze, kde Bondood psal, že kdo nemá rád ryby, tak je pro něj ideální mahi-mahi. I já jsem si negativně přisadil na této diskuzi. Nicméně jsem si objednal a je to naprostá pecka. Následně jsem se na diskuzi Bonfoodu omluvil a od té doby jsem asi 5let jejich věrným zákazníkem. Každý se může mýlit. Přeji Bonfoodu spoustu spokojených zákazníků, děláte to dobře. "
" Skvělý shop, ochota a vstřícnost, která je dnes vzácná. Ceny přiměřené, oceňuji občasné slevy. Jediná nevýhoda - chybí nabídka půl kg balení. "
Rychlý výběr
Odběr newsletteru
Halibut filet 1 ks – cca 500 g
11F
Kvalita ověřená zákazníky
česká výroba
Certifikovaná výroba na ryby a maso
mořské ryby prémiové kvality
Šokově zmrazené ihned po odlovu
vyzrálé hovězí z naší farmy
Skot z pastevního chovu
98 % zákazníků doporučuje
„Skvělé ryby, vždy perfektně zabalené.“
bezpečné doručení
Garantujeme udržení transportních teplot
rodinná firma
Na trhu jsme přes 30 let
Halibut grónský filet – delikatesa ze severního Atlantiku
Halibut grónský (Reinhardtius hippoglossoides, známý také jako Lesser halibut či Schwarzer Heilbutt) patří mezi nejvyhledávanější mořské speciality. Žije v čistých, ledových vodách severního Atlantiku, kde se živí krevetami a menšími rybami. Díky tomu má jeho maso sněhobílou barvu, jemně máslovou, lehce nasládlou chuť a minimum kostí.
Filety jsou bohatým zdrojem omega-3 mastných kyselin, které prospívají srdci i celkovému zdraví. Díky své šťavnatosti a jemnosti jsou ideální na pečení, grilování i dušení.
Halibut pochází z šetrného a ekologického rybolovu společnosti Royal Greenland, která využívá tradiční metodu ručních lovných šňůr. Ihned po vylovení jsou ryby hluboce zmrazeny, aby si zachovaly svou čerstvost, kvalitu i výjimečnou chuť.
✅ Jemné, máslové maso s minimem kostí
✅ Vysoký obsah omega-3 mastných kyselin
✅ Šetrný a udržitelný lov z čistých vod severního Atlantiku
Jednoduchá kuchyňská úprava
Filet z halibuta stačí potřít olivovým olejem, osolit, opepřit a zakápnout citronovou šťávou. Pečte v troubě při 180 °C přibližně 12–15 minut, dokud maso nezbělí a nezměkne. Podávejte s čerstvou zeleninou nebo bramborovým pyré.
Halibut má jemné a přitom pevné, sněhobílé maso. Je poměrně dost tučný, není vhodné ho obalovat do trojobalu.
Hodí se pro pečení, smažení na pánvi, vynikající je uzený.
Náš tip: Osolte a okořeňte podle chuti nerozmražené filety, položte na pekáč nebo misku z varného skla, podložte pečicím papírem a vložte do trouby, rozpálené na 200 °C na 10-15 minut. Nepodlévejte, nezakrývejte. Po vyjmutí z trouby nechte ještě asi 2-3 minuty dojít.
| Bezlepková dieta | Ano |
| Vysoký zdroj omega 3 nenasycených kyselin | Ano |
| Vysoký obsah živočišných bílkovin | Ano |
| Vhodné pro redukční dietu | Ano |
Naprosto vynikající ryba, jedinečná chuť, filety bez kostí mohu doporučit i pro děti.
Od: Renata Klasova | Datum: 21.02.2019 16:26
Naprosto jedinečná, a jemná ryba.
Od: Karel Král | Datum: 26.01.2020 14:22
Návrat do mládí v Polsku, pouze na grilu, děkuji
Od: Hana Slováková | Datum: 27.03.2020 13:47
- Pouze registrovaní uživatelé mohou psát recenze