Flap steak neboli hovězí pupek, vynikající steaky za velmi příznivou cenu. Maso jsme před šokovým zmražením nechali zrát ve vakuu několik měsíců při teplotě 1°C. Nechte přes noc povolit v sáčku v lednici, před kuchyňskou úpravou vyndejte maso z lednice a nechte ho odležet aspoň 30 minut v pokojové teplotě. Potom můžete grilovat nebo smažit na pánvi s olejem. Doba přípravy asi 5 minut na každé straně, podle tloušťky steaku. Plemeno Limousine, český původ. Ručíme Vám za výsledek, zapomeňte na čarování okolo steaků, devadesát procent z výsledku závisí na kvalitě masa. Pokud koupíte neodleželé, nevyzrálé maso, nebo maso z části hovězího, které se nehodí na steaky, můžete dělat, co chcete, ale výsledek bude žalostný. Jediné, co se po Vás požaduje, je správně rozpálit pánev.