Vaše spokojenost je naše vizitka
" Nakupují asi 4 roky. Asi tak 10 objednávek a vždy spokojenost. Různé ryby, hovězí a párkrát to sous vide. Španělský ptáček sous vide byl naprosto excelentní. "
" Už nějaký rok nakupuji ryby výhradně u Bonfood. Před lety na FB byla reklama a následná diskuze, kde Bondood psal, že kdo nemá rád ryby, tak je pro něj ideální mahi-mahi. I já jsem si negativně přisadil na této diskuzi. Nicméně jsem si objednal a je to naprostá pecka. Následně jsem se na diskuzi Bonfoodu omluvil a od té doby jsem asi 5let jejich věrným zákazníkem. Každý se může mýlit. Přeji Bonfoodu spoustu spokojených zákazníků, děláte to dobře. "
" Skvělý shop, ochota a vstřícnost, která je dnes vzácná. Ceny přiměřené, oceňuji občasné slevy. Jediná nevýhoda - chybí nabídka půl kg balení. "
Odběr bulletinu
Jak připravit steak z tresky
Steak z tresky obecné
Večer před přípravou dejte zmražený steak z tresky do lednice, ideálně přikrytý fresh folií a nechte ho povolit.
- Pokud jste si od nás koupili steak ve vakuovém balení, vyndejte ho ze sáčku, nebo sáček propíchněte. Vakuum sice poskytuje ochranu mraženým produktům, ale při rozmrzání by podtlak zbytečně vytahoval štávu z ryby.
- Steak vyndejte z lednice těsně před přípravou, nenechávejte temperovat.
- Osušte steak papírem nebo utěrkou.
- Osolte a okořeňte.
- Rozpalte suchou pánev na středním plameni, potom nalejte trošku oleje a pánev párkrát nakloňte, aby se olej rozlil. Počkejte až se z oleje začne lehce kouřit.
- Vložte steak na rozpálenou pánev asi na dvě minuty, potom otočte na další dvě minuty, přidejte máslo a trošku šťávy z citronu, přikryjte pokličkou asi na minutu až dvě, abyste správně propekli i střed. Hotovo.
- Stejný postup je při přípravě na grilu, i tam je důležité gril správně rozpálit. Nedoporučujeme grilovat přímo na mřížce, buď steak podložte alobalem, nebo nejlépe grilujte v mřížce určené na grilování ryb. Steaky by se Vám nad přímým ohněm přilepily k roštu a při otáčení byste je potrhali.
Podívejte se na video se Susan Odell : https://www.youtube.com/watch?v=gluRaUv88sk
Tento postup se dá prakticky použít při přípravě všech steaků z bílé ryby.