7 + 1 důvodů proč nakupovat u nás
1. Certifikovaný výrobce s tradicí
Již přes 20 let máme vlastní výrobnu pro zpracování ryb a masa v Havlíčkově Brodě.
2. Recenze zákazníků na www.heureka.cz
98 % zákazníků doporučuje podle dotazníku spokojenosti za posledních 90 dní.
3. Přímo od výrobce až k Vám
Zboží dodáváme domů nebo do práce na každé místo v republice.
4. Garance prémiové kvality
Osobně vyrábíme spolu se zaměstnanci každý produkt – garantujeme špičkovou kvalitu u všech výrobků.
Ryby jsou mraženy přímo na moři (v případě faremně chovaných bezprostředně po vylovení).
5. Nabídka zboží, kde si každý najde své
Mražené ryby – zmražené čerstvé s přirozenou chutí a vůni moře
Hovězí, vepřové a kuřecí maso
Paštiky a konzervy – podle receptur starých mistrů
Zmrzliny – poctivé zmrzliny podle italských receptur, gelato a sorbet
6. Hovězí TOP kvality
Hovězí maso necháváme vyzrát minimálně 21 dní.
Jasně rozlišujeme maso z dovozu a z českých farem.
Hovězí označené jako české pochází z naší farmy na Vysočině, kde je skot celoročně venku.
7 + 1. A konečně
Vše, co vyrábíme, vyrábíme rádi a s láskou.
Štítky
Odběr bulletinu
Jak se šidí rybí prsty.
Rybí prsty, dříve oblíbená potravina pro děti i dospělé.
Dnes - synonymum pro šmejd, který leckdy nejde ani osmažit, rozpadající se nevábná hmota na pánvi, prskající jako vzteklý kocour.
Co se stalo a lze poznat kvalitní prsty od šmejdů?
Rybí prsty jsou nebo by vlastně měly být obalované filé. Kvalitu určují tedy dvě zásadní složky- rybí filé a panáda- tedy obalovací směs.
Dále jejich vzájemný poměr, pokud je panády příliš, jíte vlastně jen strouhánku, na druhou stranu panáda dodává prstům právě křupavost a chutˇ. Podle nás je optimální poměr panády a filé okolo 30% panády a 70% rybího filé.
To ovšem dostáváte v praxi málokdy, běžný poměr u slušných výrobců je 40:60, u nás na trhu 50:50 a horší.
Nejpodstatnější se kvalita použitého filé, pokud to není kvalitní, sebelepší panáda to nedožene. Tak za prvé, zcela zásadní je, že má být použito pouze a výlučně jen rybí filé, bez jakýchkiliv přísad. Pokud rozlomíte zmražený rybí prst, uvnitř má být bílý, i když jsu vyjímky, třeba použití filé z tresky tmavé. V zásadě ale musí být bílé, s kresbou masa. Jakékoliv jiné zbarvení obvykle signalizuje použítí separátu s přísadami, jako například přidání hrachu, ovesných vloček, rýže apod.
To samozřejmě nemá naprosto v rybích prstech co dělat a tyto přísady mají pouze za účel snížení výrobní ceny. Vzhledem k tomu, že rybí prsty jsou často prezentovány jako jídlo pro děti, jakékoliv přísady nebo náhrady filé považujeme za naprosto nepřijatelné.
Bohužel je velmi obtížné tyto přísady zjistit, protože obsah rybího masa se zjišťuje tzv. dusíkovou metodou, kdy se zkoumá množství dusíku, které je pro různé druhy masa známé. Potíž je v tom, že dusík je prvek, obsahují ho bílkoviny a ovesné vločky, rýže, hrách obsahují bílkoviny a tedy i dusík. No a protože dusík je prvek a tedy stejný v rybě, hrachu,vločkách nebo rýži, takže pokud rybu takto nahradíte, obsah dusíku ve výrobku zůstane stejný. Takže dusíková metoda, která spolehlivě odhaluje třeba přidanou vodu v rybách, tady nefunguje.
Dále je nutné použít kvalitní filé, zmražené na moři, nikoliv sycené vodou , protože potom se voda, obsažená ve filé nebo na povrchu začne při smažení vařit a odstřelí celý obal, to je typické právě pro méně kvalitní prsty,že se při smažení svléknou z obalu nebo úplně rozpadnou.
My pro vás vyrábíme prsty se zřetelem na to, že jejich hlavními konzumenty jsou děti. Jako surovinu používáme nejkvalitnější filé z aljašské tresky,bez kostí a zmražené na moři. Tu jen nařežeme a obalíme, potom zmrazíme dusíkem. Jako obalovací směs používáme kukuřičné lupínky a bezlepkovou melanž. Naše prsty jsou tedy bezlepkové.
Na celou výrobu se můžete podívat zde.