Vaše spokojenost je naše vizitka
" Nakupují asi 4 roky. Asi tak 10 objednávek a vždy spokojenost. Různé ryby, hovězí a párkrát to sous vide. Španělský ptáček sous vide byl naprosto excelentní. "
" Už nějaký rok nakupuji ryby výhradně u Bonfood. Před lety na FB byla reklama a následná diskuze, kde Bondood psal, že kdo nemá rád ryby, tak je pro něj ideální mahi-mahi. I já jsem si negativně přisadil na této diskuzi. Nicméně jsem si objednal a je to naprostá pecka. Následně jsem se na diskuzi Bonfoodu omluvil a od té doby jsem asi 5let jejich věrným zákazníkem. Každý se může mýlit. Přeji Bonfoodu spoustu spokojených zákazníků, děláte to dobře. "
" Skvělý shop, ochota a vstřícnost, která je dnes vzácná. Ceny přiměřené, oceňuji občasné slevy. Jediná nevýhoda - chybí nabídka půl kg balení. "
Odběr bulletinu
Jak správně rozmrazit lososa.
Protože Vám nabízíme mraženého lososa jako celou rybu, zřejmě ho budete potřebovat rozmrazit, abyste si ho mohli vyfiletovat.
Nebo si od nás koupíte námí vyfiletovaného lososa v chlazeném stavu a zajímalo by Vás, co jsme s ním prováděli.
Následující postup můžete použít pro rozmražování jakýchkoliv ryb nebo masa.
Většinou se ryby nebo maso rozmrazují vzduchem, v praxi se buď nechají povolovat v pokojové teplotě( to je úplně špatně) nebo,v lepším případě v ledničce.
Pokud se jedná o menší kousky masa nebo ryb, tak lednička může stačit. U větších kusů,jako právě celých ryb nebo kusů masa může být rozmražování vzduchem problém.
Zejména pokud rozmražujete v pokojové teplotě. Rozmražování vzduchem totiž trvá příliš dlouho,a na povrchu ryb nebo masa dochází k nárustu mikrobiální flory a rovněž se zrychlují hnilobné procesy. To, že je ryba nebo maso uvnitř zmrzlé, neznamená, že se vám na povrchu nemůže vesele kazit.
Nakonec jsme se po všech pokusech s rozmražováním ve slané vodě vrátili k rozmražování vzduchem, ale v lednici při max. 3 stupních Celsia.
Při této teplotě nedochází k namnožení mikroflory a současně je dostatečně rychlá. Textura masa zůstává pevná.
Po rozmražení co nejdříve zpracujte, maximálně do 48 hodin. Po celou dobu rybu uchovávejte v lednici, zabalené v potravinářské folii,aby maso neosychalo.
Znovu nezmrazujte.
Jestliže nejste schopni zkonzumovat v tak krátkém čase celou rybu, kupte si od nás buď zmražené steaky nebo chlazený filet steak.
Pokud si koupíte od nás hovězí steaky, rozmražujte je v lednici, ponechané ve vakuovém balení. Hovězí steaky bych nikdy nedoporučoval rozmražovat ve vodě,riziko nasátí vody je příliš velké. Současně platí,nenechávat rozmražovat v pokojové teplotě, vždy v lednici.