Vaše spokojenost je naše vizitka
" Nakupují asi 4 roky. Asi tak 10 objednávek a vždy spokojenost. Různé ryby, hovězí a párkrát to sous vide. Španělský ptáček sous vide byl naprosto excelentní. "
" Už nějaký rok nakupuji ryby výhradně u Bonfood. Před lety na FB byla reklama a následná diskuze, kde Bondood psal, že kdo nemá rád ryby, tak je pro něj ideální mahi-mahi. I já jsem si negativně přisadil na této diskuzi. Nicméně jsem si objednal a je to naprostá pecka. Následně jsem se na diskuzi Bonfoodu omluvil a od té doby jsem asi 5let jejich věrným zákazníkem. Každý se může mýlit. Přeji Bonfoodu spoustu spokojených zákazníků, děláte to dobře. "
" Skvělý shop, ochota a vstřícnost, která je dnes vzácná. Ceny přiměřené, oceňuji občasné slevy. Jediná nevýhoda - chybí nabídka půl kg balení. "
Odběr bulletinu
Recept na divokého lososa
Rychlá a jednoduchá příprava divokého lososa na grilu i pánvi.
Pokud jste zakoupili lososa mraženého, nechte ho přes noc rozmrazit v ledničce, nejlépe přikrytého potravinářskou folií. Pokud jste si koupili steak ve vakuovém balení, alespoň propíchněte sáček. Vakuové balení poskytuje vysokou ochranu před vymrzáním mraženým produktům, ale při rozmražování by podtlak zbytečně vytahoval šťávu z ryby.
Vyndejte z ledničky těsně před připravou, netemperovat v pokojové teplotě.
- Osolte, okořeňte, potřete olejem.
- Rozpalte pánev, nalijte trochu oleje a počkejte až se z něj trošku začne kouřit, potom vložte steak a osmahněte po každé straně asi 2 minuty. V případě grilování rozpalte gril asi na 220°C.
- Jestliže zpracováváte steak z filetu (po celé jedné straně je kůže), smažte/grilujte pouze po straně s kůží.
- Podávejte.
Divoký losos je narozdíl od farmovaného méně tučný, při tepelné úpravě tedy dbejte na to, aby losos nebyl vysušený. Stačí opravdu velmi krátká tepelná úprava.