Losos terijaki

Losos v marinádě terijaki
- 4 plátky lososa po 100 g
- 2 na tenká kolečka nakrájené jarní cibule na ozdobení
- Marináda
- 2 polévkové lžíce tmavé sojové omáčky
- 1 polévková lžíce sezamového oleje
- 1 polévková lžíce japonského rýžového vína nebo sladkého cherry
- 2 utřené stroužky česneku
- 1 polévková lžíce cukru krupice
- Kousek čerstvého kořene zázvoru (1cm), oloupaný a nakrájený
Připravíme marinádu: do misky nalijeme sójovou omáčku, rýžové víno, přidáme česnek, cukr a zázvor. Do marinády vložíme plátky lososa a obracíme je. Přikryjeme a necháme 8 hodin v chladničce marinovat. Potom kousky napícháme na jehlu a 6-8 minut opékáme na roštu na dřevěném uhlí. Během úpravy obracíme a potíráme marinádou.