Pečený pstruh s pomerančem

Pečený nadívaný pstruh s pomerančem
Na 4 porce potřebujeme:
- 4 očištění pstruzi (375-425 g)
- 4 velké snítky tymiánu
- 4 velké snítky petrželové natě
- 125 g drobných žampionů, nakrájených na plátky
- 2 nasekané šalotky
- 4 polévkové lžíce bílého vinného octa
- nastrouhaná kůra a šťáva z 1 pomeranče
- sůl a pepř
- plátky pomeranče a snítky tymiánu na ozdobení
Do každého pstruha uděláme z obou stran nožem 2 šikmé zářezy.
Lístky tymiánu a petržele odtrhneme od stonků. V míse smícháme žampiony, šalotku, bílý vinný ocet, pomerančovou kůru a šťávu, lístky tymiánu a petržele, podle chuti pepř a sůl.
Polovinou houbové a bylinkové směsi pstruhy v břišní dutině naplníme.
Připravené pstruhy vložíme do vymazané zapékací mísy a povrch pokryjeme zbylou částí žampionové směsi.
Přikryjeme alobalem nebo fólií a necháme v chladu 4 hodiny marinovat.
Potom pstruhy 20-25 minut pečeme v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova. Ozdobíme plátky pomeranče, snítkami tymiánu a ihned podáváme.