Treska s kajunskou směsí koření

Na 4 porce potřebujeme:

  • 4 plátky tresky
  • 30 g másla
  • koriandrové máslo a řeřicha při podávání
  • kajunská směs koření
  • 2-3 polévkové lžíce hladké mouky
  • 1 kávová česneková lžička granulí
  • 1 kávová lžička sladké papriky
  • 1 kávová lžička cibulové soli
  • 1 kávová lžička mletého kmínu
  • 1 kávová lžička jemnějšího chilli koření
  • ½ kávové lžičky sušeného oregana
  • po ¼ kávové lžičce černého a kajenského pepře

Připravíme kajunskou směs koření: smícháme mouku, česnekové granule, papriku, cibulovou sůl, římský kmín, chilli, oregano, černý a kajenský pepř. Směsí obalíme porce ryby a necháme je alespoň 30 minut v chladničce marinovat.

Na velké pánvi rozehřejeme máslo, na něj položíme obalené porce ryby a z každé strany je 2-3 minuty zvolna opékáme, až maso zmatní a jde snadno odlupovat.

Osmažené porce ozdobíme hrudkou koriandrového másla, řeřichou a ihned podáváme.