Vaše spokojenost je naše vizitka

P
Pavel Š.
Facebook

" Nakupují asi 4 roky. Asi tak 10 objednávek a vždy spokojenost. Různé ryby, hovězí a párkrát to sous vide. Španělský ptáček sous vide byl naprosto excelentní. "


M
Miroslav S.
Facebook

" Už nějaký rok nakupuji ryby výhradně u Bonfood. Před lety na FB byla reklama a následná diskuze, kde Bondood psal, že kdo nemá rád ryby, tak je pro něj ideální mahi-mahi. I já jsem si negativně přisadil na této diskuzi. Nicméně jsem si objednal a je to naprostá pecka. Následně jsem se na diskuzi Bonfoodu omluvil a od té doby jsem asi 5let jejich věrným zákazníkem. Každý se může mýlit. Přeji Bonfoodu spoustu spokojených zákazníků, děláte to dobře. "


D
Dana

" Skvělý shop, ochota a vstřícnost, která je dnes vzácná. Ceny přiměřené, oceňuji občasné slevy. Jediná nevýhoda - chybí nabídka půl kg balení. "

Odběr bulletinu

Treska na smetaně se žampiony

Jemná treska s žampiony na smetaně.

Na 4-6 porcí potřebujeme:
 
  • 750g filetů z tresky
  • 300ml mléka
  • 1 kolečko cibule
  • 6 zrnek černého pepře
  • 1 bobkový list
  • 60g másla, další máslo na vymazání
  • sůl, pepř
  • pár kapek citronové šťávy
  • 250g drobných žampionů, nakrájených na plátky
  • 30g hladké mouky
  • 3 polévkové lžíce sladké smetany
  • 30g čerstvé strouhanky
  • 30g strouhaného parmezánu
  • nasekaná petrželová nať na ozdobení
Do malého kastrolu nalijeme mléko, přidáme cibuli, celý pepř, bobkový list a přivedeme k varu. Odstavíme, přikryjeme a necháme 10 minut vyluhovat. Mělkou zapékací mísu vymažeme máslem.
 
Tresku nakrájíme na kousky velké 7cm a klademe je v jedné vrstvě na mísu. Osolíme a opepříme.
 
V kastrolu rozehřejeme polovinu másla, přidáme citronovou šťávu, žampiony, osolíme, opepříme a zvolna za občasného míchání asi 5 minut opékáme, až houby změknou. Děrovanou naběračkou houby vyjmeme a klademe je na vrstvu rybích kousků.
 
Ochucené mléko přecedíme a odložíme stranou. V kastrolu rozehřejeme zbylé máslo, přidáme mouku a za stálého míchání ji lehce opražíme. Postupně přimícháme ochucené mléko. Za stálého míchání vaříme omáčku do zhoustnutí. Přimícháme smetanu, osolíme, opepříme a prohřejeme.
 
Omáčkou zalijeme rybu s houbami, vše posypeme strouhankou a parmezánem. Pečeme 25 - 30min. v předehřáté troubě při 190°C. až je ryba propečená a povrch dozlatova. Ozdobíme petrželovou natí a ihned podáváme.