Složení: Krevety (Litopenaeus vannamei), 90%, voda, sůl, stabilizátor E451(Trifosforečnany - sodný a draselný).
Příprava: Doporučujeme rozmrazit špízy při pokojové teplotě po dobu asi jedné hodiny nebo je vložit do studené tekoucí vody na asi 5 minut.Špízy lehce osušte a marinujte podle chuti, například s olejem, česnekem, pepřem a citronovou šťávou.Špízy mohou být připraveny třemi různými způsoby: na pánvi (2-3 minuty), na grilu (2-3 minuty) nebo ve fritéze (při 190 °C, 2-3 minuty).Když krevety zčervenají, jsou připraveny k jídlu.
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota
|
407 kJ / 96 kcal
|
Tuky
|
1,8 g
|
- z toho nasycené mastné kyseliny:
|
0 g
|
Sacharidy
|
0 g
|
- z toho cukry:
|
0 g
|
Bílkoviny
|
20 g
|
Sůl
|
1,18 g
|