7 + 1 důvodů proč nakupovat u nás
1. Certifikovaný výrobce s tradicí
Již přes 20 let máme vlastní výrobnu pro zpracování ryb a masa v Havlíčkově Brodě.
2. Recenze zákazníků na www.heureka.cz
98 % zákazníků doporučuje podle dotazníku spokojenosti za posledních 90 dní.
3. Přímo od výrobce až k Vám
Zboží dodáváme domů nebo do práce na každé místo v republice.
4. Garance prémiové kvality
Osobně vyrábíme spolu se zaměstnanci každý produkt – garantujeme špičkovou kvalitu u všech výrobků.
Ryby jsou mraženy přímo na moři (v případě faremně chovaných bezprostředně po vylovení).
5. Nabídka zboží, kde si každý najde své
Mražené ryby – zmražené čerstvé s přirozenou chutí a vůni moře
Hovězí, vepřové a kuřecí maso
Paštiky a konzervy – podle receptur starých mistrů
Zmrzliny – poctivé zmrzliny podle italských receptur, gelato a sorbet
6. Hovězí TOP kvality
Hovězí maso necháváme vyzrát minimálně 21 dní.
Jasně rozlišujeme maso z dovozu a z českých farem.
Hovězí označené jako české pochází z naší farmy na Vysočině, kde je skot celoročně venku.
7 + 1. A konečně
Vše, co vyrábíme, vyrábíme rádi a s láskou.
Štítky
Odběr bulletinu
Tuňák
Tuňáka, jednu z nejchutnějších a nejpopulárnějších ryb, Vám nabízíme buď ve steacích (přejít na produkt), nebo v kuse svíčkovou z tuňáka (přejít na produkt), dále máme v nabídce i steak z tuňáka v konzervě (přejít na produkt). Tuňák, kterého nabízíme v kategorii neobalované filé, je po vylovení okamžitě na lodi zmražen a na pevnině jsou z něj bez rozmražení vyřezány loins (svíčkové).
Obecné informace
Komerčně se využívá nejvíc Tuňák obecný (Thunnus thynnus)- tuňák modroploutvý, dále se loví Tuňák žlutoploutvý - Thunnus albacares (Yellowfin), Tuňák pruhovaný - Euthynnus pelamis (SkipJack),Tuňák velkooký - Thunnus obesus (Big Eye), Tuňák křídlatý - Thunnus alalunga (White Tuna), Tuňák dlouhoocasý - Thunnus tonggol (Tongol).
Tuňák je ryba z čeledi makrelovitých, je dravá ryba, loví menší ryby, a to často i ve velkých hloubkách.
Makrelovité ryby, a tedy i tuňák, mají vysoký obsah omega 3 nenasycených kyselin, z tohoto důvodu jsou velmi důležité pro lidské zdraví, zejména jako prevence infarktu myokardu.
Protože je tuňák dravá ryba, na vrcholu potravinového řetězce, může obsahovat vyšší hladiny methylrtuti, proto je třeba zvýšená opatrnost při konzumaci v těhotenství.
Množství methylrtuti záleží na velikosti, resp. stáří ryby, čím větší, tím déle ukládá, na oblastech výlovu a dalších faktorech. Platí proto, že nejen tuňáka, ale všechny ryby je vhodné střídat, doporučené množství ryb jsou 2-3 porce týdně.
Pozitivní vliv mořských ryb na zdraví je nesporný.
Jak připravit steak z tuňáka
Jednoduchý a spolehlivý recept na tuňáka.
Steak z tuňáka musí být alespoň 3 cm vysoký. Nechte steak přes noc rozmrazit v ledničce, při nízké teplotě 1 - 2 °C, nejlépe přikrytý fresh folií. Pokud jste si koupili steak ve vakuovém balení, alespoň propíchněte sáček.Vakuové balení poskytuje vysokou ochranu před vymrzáním mraženým produktům, ale při rozmražování by podtlak zbytečně vytahoval šťávu z ryby.
- Vyndejte z ledničky těsně před připravou, netemperovat v pokojové teplotě.
- Osolte okořeňte, potřete olejem.
- Rozpalte pánev, nalijte trochu oleje a počkejte až se z něj trošku začne kouřit, potom vložte steak a osmahněte po každé straně asi 2-3 minuty.
- Vyndejte a nařezejte na plátky.
Dobrou chuť!
Recept na tuňáka terijaki zde nebo recept s pikantní přílohou zde.