Jen od nejlepších rybářů


Zmrazeno hned po výlovu


Rodinná farma & zpracování masa


Bez konzervantů a chemie


91 % zákazníků nakoupí znovu

Hovězí maso a steaky na grilování

Vybrat steak na gril je věda. A někdy i loterie. Ne každý kus hovězího se na grilování hodí, ne každý steak, které pořídíte, je dostatečně vyzrálý. Chcete jistotu, že si pochutnáte? Naše steak filozofie je jednoduchá. Necháváme hovězí zrát tak dlouho, dokud není „tak akorát“ na gril. Dřív vám ho prostě nepošleme. 

Jaké hovězí na gril máme aktuálně v nabídce?

  • Rib eye steak, Top blade steak, steaky z roštěnce. Maso je z  vlastního chovu na Vysočině. Plemeno Limousine má narůžovělé a křehké maso, na steaky vynikající.
  • Irské flank steaky.Maso bereme od prověřeného dodavatele. Jak jinak, z Irska, plemeno Aberdeen Angus.

Hovězí na gril v otázkách a odpovědích

Říká se, že mražené hovězí je na gril nevhodné, protože rozmrazením vyteče většina šťávy a steaky jsou suché. Jak to tedy je?
Běžné mražení (třeba doma v mrazáku) může maso znehodnotit, hlavně čerstvé.  My hovězí mrazíme tekutým dusíkem v okamžiku, kdy je vyzrálé a má nejméně vody – zmražením tak nedojde k vytvoření krystalů ledu a potrhání svaloviny. Když zmražený  steak necháte povolit, nepoznáte rozdíl proti chlazenému. Ani chuťově, maso je křehké a šťavnaté.

Mám za sebou pár pokusů s grilováním hovězího, vždycky ale bylo jako podešev. Co dělám špatně? 
Špatně pravděpodobně neděláte nic. Tuhý steak téměř vždycky znamená použití nevyzrálého (čerstvého) masa. U hovězího neplatí čím čerstvější, tím lepší, potřebuje pár týdnů zrát. Jenže jestli je vyzrálé nebo čerstvé, to na balíčku v supermarketu nepoznáte. My za vyzrálost „na gril“ ručíme.

Základní recept na hovězí na grilu
Večer před grilováním dejte maso povolit do lednice, nakládat je není třeba. Pozor – hovězí na gril se zásadně nenaklepává. Samotná příprava je rychlá a jednoduchá. Steak osolte, opepřete a krátce pečte z obou stran na rozpáleném grilu. To je vše, dobrou chuť! 
Obrázek Angus flank steak   celý 1 ks -0,6 kg

Angus flank steak celý 1 ks -0,6 kg

399 Kč

665 Kč/kg (s DPH)

Irský angus, flank steak celý. Steak je po vyzrání zmrazen a zabalen. Produkt je vážený, ...

Přidat do košíku
Obrázek Maso na hamburger 400 g
Česká potravina

Maso na hamburger 400 g

119 Kč

Po slevě: 109 Kč

298 Kč/kg, po slevě 273 Kč/kg (s DPH)

Mleté vyzrálé hovězí maso na burgery. Vyrobené z prvotřídního steakového masa.Hamburgery v...

Přidat do košíku
Obrázek Rib eye steak  700 -1000g Limousine
Česká potravina

Rib eye steak 700 -1000g Limousine

454 Kč

649 Kč/kg (s DPH)

Mohutný steak bez kosti z vysokého roštěnce - plemeno Limousine. Přibližná hmotnost 700 a...

Obrázek Steak z roštěnce Limousine
Česká potravina

Steak z roštěnce Limousine

227 Kč

649 Kč/kg (s DPH)

Mohutné steaky z roštěnce bez kosti - plemeno Limousine. Přibližná hmotnost 350 až 600 g,...

Obrázek Top blade steak Limousine -  1 kg
Česká potravina

Top blade steak Limousine - 1 kg

550 Kč

550 Kč/kg (s DPH)

Top blade steak je vyřezán z loupané plece. Podle nás nejlepší steak vůbec. Hluboce zamraz...