Vaše spokojenost je naše vizitka
" Nakupují asi 4 roky. Asi tak 10 objednávek a vždy spokojenost. Různé ryby, hovězí a párkrát to sous vide. Španělský ptáček sous vide byl naprosto excelentní. "
" Už nějaký rok nakupuji ryby výhradně u Bonfood. Před lety na FB byla reklama a následná diskuze, kde Bondood psal, že kdo nemá rád ryby, tak je pro něj ideální mahi-mahi. I já jsem si negativně přisadil na této diskuzi. Nicméně jsem si objednal a je to naprostá pecka. Následně jsem se na diskuzi Bonfoodu omluvil a od té doby jsem asi 5let jejich věrným zákazníkem. Každý se může mýlit. Přeji Bonfoodu spoustu spokojených zákazníků, děláte to dobře. "
" Skvělý shop, ochota a vstřícnost, která je dnes vzácná. Ceny přiměřené, oceňuji občasné slevy. Jediná nevýhoda - chybí nabídka půl kg balení. "
Odběr bulletinu
Hovězí maso a steaky na grilování

Vybrat steak na gril je věda. A někdy i loterie. Ne každý kus hovězího se na grilování hodí, ne každý steak, který pořídíte, je dostatečně vyzrálý. Chcete jistotu, že si pochutnáte? Naše steak filozofie je jednoduchá. Necháváme hovězí zrát tak dlouho, dokud není „tak akorát“ na gril. Dřív vám ho prostě nepošleme.
Jaké hovězí na gril máme aktuálně v nabídce?
- Rib eye steak, Top blade steak, steaky z roštěnce. Maso je z vlastního chovu na Vysočině. Plemeno Limousine má narůžovělé a křehké maso, na steaky vynikající.
- Irské flank steaky. Maso bereme od prověřeného dodavatele. Jak jinak, z Irska, plemeno Aberdeen Angus.
Hovězí na gril v otázkách a odpovědích
Říká se, že mražené hovězí je na gril nevhodné, protože rozmrazením vyteče většina šťávy a steaky jsou suché. Jak to tedy je?
Běžné mražení (třeba doma v mrazáku) může maso znehodnotit, hlavně čerstvé. My hovězí mrazíme tekutým dusíkem v okamžiku, kdy je vyzrálé a má nejméně vody – zmražením tak nedojde k vytvoření krystalů ledu a potrhání svaloviny. Když zmražený steak necháte povolit, nepoznáte rozdíl proti chlazenému. Ani chuťově, maso je křehké a šťavnaté.
Mám za sebou pár pokusů s grilováním hovězího, vždycky ale bylo jako podešev. Co dělám špatně?
Špatně pravděpodobně neděláte nic. Tuhý steak téměř vždycky znamená použití nevyzrálého (čerstvého) masa. U hovězího neplatí čím čerstvější, tím lepší, potřebuje pár týdnů zrát. Jenže jestli je vyzrálé nebo čerstvé, to na balíčku v supermarketu nepoznáte. My za vyzrálost „na gril“ ručíme.
Všechny produkty vám doručíme v libovolném množství až k vám domů. Zavážíme plošně celou republiku, v košíku se vám zobrazí dny, na kdy si můžete objednat pro vaše PSČ.
Základní recept na hovězí na grilu
Večer před grilováním dejte maso povolit do lednice, nakládat je není třeba. Pozor – hovězí na gril se zásadně nenaklepává. Samotná příprava je rychlá a jednoduchá. Steak osolte, opepřete a krátce pečte z obou stran na rozpáleném grilu. To je vše, dobrou chuť!Hovězí flap steak Limousine cca 800g
699⁰⁰ Kč
Hovězí Eye of round steak 300g
299⁰⁰ Kč
Hovězí SKIRT steak 350g
299⁰⁰ Kč
Maso na hamburger 2 x 130 g
139⁰⁰ Kč
RIB EYE steak Limousine 250g
259⁰⁰ Kč
Kvalita ověřená zákazníky

česká výroba
Certifikovaná výrobna na zpracování ryb a masa.

mořské ryby prémiové kvality
Na moři zpracované a ihned šokově zmrazené ryby a plody moře.

vyzrálé hovězí z naší farmy
V srdci Vysočiny chováme skot, který je celoročně na pastvě.

98 % zákazníků doporučuje
„Skvělé ryby, vždy perfektně zabalené.“ — ověřený zákazník Heureka.cz

profesionální doručení
Mražené zboží přepravujeme pod suchým ledem. Vše perfektně zabaleno.

rodinná firma
V potravinářství je naše rodina přes 30 let. E-shop provozujeme od roku 2013.