Hovězí maso a steaky na grilování

Vybrat steak na gril je věda. A někdy i loterie. Ne každý kus hovězího se na grilování hodí, ne každý steak, který pořídíte, je dostatečně vyzrálý. Chcete jistotu, že si pochutnáte? Naše steak filozofie je jednoduchá. Necháváme hovězí zrát tak dlouho, dokud není „tak akorát“ na gril. Dřív vám ho prostě nepošleme. 

Jaké hovězí na gril máme aktuálně v nabídce?

  • Rib eye steak, Top blade steak, steaky z roštěnce. Maso je z  vlastního chovu na Vysočině. Plemeno Limousine má narůžovělé a křehké maso, na steaky vynikající.
  • Irské flank steaky.Maso bereme od prověřeného dodavatele. Jak jinak, z Irska, plemeno Aberdeen Angus.

Hovězí na gril v otázkách a odpovědích

Říká se, že mražené hovězí je na gril nevhodné, protože rozmrazením vyteče většina šťávy a steaky jsou suché. Jak to tedy je?
Běžné mražení (třeba doma v mrazáku) může maso znehodnotit, hlavně čerstvé.  My hovězí mrazíme tekutým dusíkem v okamžiku, kdy je vyzrálé a má nejméně vody – zmražením tak nedojde k vytvoření krystalů ledu a potrhání svaloviny. Když zmražený  steak necháte povolit, nepoznáte rozdíl proti chlazenému. Ani chuťově, maso je křehké a šťavnaté.

Mám za sebou pár pokusů s grilováním hovězího, vždycky ale bylo jako podešev. Co dělám špatně? 
Špatně pravděpodobně neděláte nic. Tuhý steak téměř vždycky znamená použití nevyzrálého (čerstvého) masa. U hovězího neplatí čím čerstvější, tím lepší, potřebuje pár týdnů zrát. Jenže jestli je vyzrálé nebo čerstvé, to na balíčku v supermarketu nepoznáte. My za vyzrálost „na gril“ ručíme.

Všechny produkty vám doručíme v libovolném množství až k vám domů. Zavážíme plošně celou republiku, v košíku se vám zobrazí dny, na kdy si můžete objednat pro vaše PSČ.

Základní recept na hovězí na grilu
Večer před grilováním dejte maso povolit do lednice, nakládat je není třeba. Pozor – hovězí na gril se zásadně nenaklepává. Samotná příprava je rychlá a jednoduchá. Steak osolte, opepřete a krátce pečte z obou stran na rozpáleném grilu. To je vše, dobrou chuť! 
Obrázek Angus flank steak   celý 1 ks -0,6 kg

Angus flank steak celý 1 ks -0,6 kg

279 Kč

465 Kč/kg (s DPH)

Irský angus, flank steak celý. Steak je po vyzrání zmrazen a zabalen. Produkt je vážený, ...

Přidat do košíku
Obrázek Angus pravá svíčková  3 kg a více

Angus pravá svíčková 3 kg a více

2 997 Kč

999 Kč/kg (s DPH)

Irský angus-pravá svíčková z mohutných mladých býků Po vyzrání je pmaso zmraženo dusíkem.P...

Přidat do košíku
Obrázek Hamburger  Angus 400 g

Hamburger Angus 400 g

99 Kč

247,5 Kč/kg (s DPH)

Angus Irsko -mleté vyzrálé hovězí maso na burgery. Vyrobené z prvotřídního masa s vysokým ...

Přidat do košíku
Obrázek Hovězí žebro Angus - Irsko 1,5 kg

Hovězí žebro Angus - Irsko 1,5 kg

674 Kč

Po slevě: 524 Kč

-22 %

449,33 Kč/kg, po slevě 349,33 Kč/kg (s DPH)

Vyzrálá hovězí žebra nízká z irského anguse. Vhodné na grilování i pomalé pečení. Produkt ...

Přidat do košíku
Obrázek Maso na hamburger 400 g
Česká potravina

Maso na hamburger 400 g

99 Kč

247,5 Kč/kg (s DPH)

Mleté vyzrálé hovězí maso na burgery. Vyrobené z prvotřídního steakového masa.Hamburgery v...

Přidat do košíku
Obrázek Hovězí flank steak 1250g
Česká potravina

Hovězí flank steak 1250g

770 Kč

Po slevě: 499 Kč

-35 %

616 Kč/kg, po slevě 399,2 Kč/kg (s DPH)

Flank steak v kuse,plemeno Limousine, přibližná hmotnost balíčku je 1,25kg. Produkt je váž...

Obrázek Hovězí flap steak, cca 1,2kg
Česká potravina

Hovězí flap steak, cca 1,2kg

739 Kč

Po slevě: 449 Kč

-39 %

615,83 Kč/kg, po slevě 374,17 Kč/kg (s DPH)

Flap steak v kuse, vakuově baleno, přibližná hmotnost balíčku je 1,2kg. Produkt je vážený,...

Obrázek Rib eye steak s kostí 700g a více
Česká potravina

Rib eye steak s kostí 700g a více

644 Kč

920 Kč/kg (s DPH)

Pověstný texaský rib eye steak je hovězí steak z vysokého roštěnce s kostí. V balení j...

Obrázek Steak z roštěnce Limousine s kostí 700g
Česká potravina

Steak z roštěnce Limousine s kostí 700g

644 Kč

920 Kč/kg (s DPH)

Mohutné steaky z roštěnce s kostí - plemeno Limousine. Přibližná hmotnost okolo 700g, můž...