Jen od nejlepších rybářů


Zmrazeno hned po výlovu


Rodinná farma & zpracování masa


Bez konzervantů a chemie


91 % zákazníků nakoupí znovu

Treska po mlynářsku

Treska na másle s petrželovou natí a citrónem.

Na 4 porce potřebujeme:
 
  • 60g hladké mouky
  • sůl, pepř
  • 8 filetů z tresky
  • 100g másla
  • 1 polévková lžíce
  • nasekané petrželové natě
  • šťáva z ½ citronu
  • stočená kolečka citronu a snítky
  • petrželové natě na ozdobení
Na talíř nasypeme mouku, osolíme ji a opepříme. Porce ryby v ní obalíme, přebytečnou mouku oklepeme.
 
Na velké pánvi rozehřejeme polovinu másla. Když začne pěnit, přidáme porce ryby a z každé strany je dobře opečeme. Je důležité, aby se dobře propekly. Po opečení je uchováme v teple.
 
Pánev vytřeme papírovými ubrousky. Zbylé máslo zprudka zahříváme, až začne zlátnout. Přimícháme petrželovou nať, citronovou šťávu a směsí přelijeme ryby. Ihned podáváme, zdobíme stočenými kolečky citronu a petrželovou natí.