Treska tmavá – kvalita, kterou poznáte na první sousto.
Šokově zmražená na moři, maximálně čerstvá.
Vaše spokojenost je naše vizitka
" Nakupují asi 4 roky. Asi tak 10 objednávek a vždy spokojenost. Různé ryby, hovězí a párkrát to sous vide. Španělský ptáček sous vide byl naprosto excelentní. "
" Už nějaký rok nakupuji ryby výhradně u Bonfood. Před lety na FB byla reklama a následná diskuze, kde Bondood psal, že kdo nemá rád ryby, tak je pro něj ideální mahi-mahi. I já jsem si negativně přisadil na této diskuzi. Nicméně jsem si objednal a je to naprostá pecka. Následně jsem se na diskuzi Bonfoodu omluvil a od té doby jsem asi 5let jejich věrným zákazníkem. Každý se může mýlit. Přeji Bonfoodu spoustu spokojených zákazníků, děláte to dobře. "
" Skvělý shop, ochota a vstřícnost, která je dnes vzácná. Ceny přiměřené, oceňuji občasné slevy. Jediná nevýhoda - chybí nabídka půl kg balení. "
Odběr newsletteru
Treska tmavá steaky 1000g
631F
Kvalita ověřená zákazníky
česká výroba
Certifikovaná výroba na ryby a maso
mořské ryby prémiové kvality
Šokově zmrazené ihned po odlovu
vyzrálé hovězí z naší farmy
Skot z pastevního chovu
98 % zákazníků doporučuje
„Skvělé ryby, vždy perfektně zabalené.“
bezpečné doručení
Garantujeme udržení transportních teplot
rodinná firma
Na trhu jsme přes 30 let
Maso tresky tmavé je výjimečně pevné, používá se jako surovina při výrobě fish and chips.
Je ideální k obalování, pečení, smažení, ale i s omáčkami. Filety nerozmrazujte, pouze v případě obalování nechte v pokojové teplotě až povrch filety zvlhne.
Náš tip:
Nechte filety z tresky cca 15 minut v pokojové teplotě (nerozmražujte), osolte a obalte v těstíčku s kypřicím práškem, smažte ve fritéze při 160°C cca 5 minut.
| Bezlepková dieta | Ano |
| Vysoký zdroj omega 3 nenasycených kyselin | Ano |
| Vysoký obsah živočišných bílkovin | Ano |
| Vhodné pro redukční dietu | Ano |
Dobrý den,
dnes jsem poprvé dělal fish and chips a právě z této tresky. Jinak už smažené ryby asi jíst nebudeme. A myslím, že právě díky této rybě to bylo tak výborné. I děda, který ryby nejí prohlásil, že mu to chutnalo. Ostatní s chválou nešetřili. Opravdu výborná ryba.
To, co mě také překvapilo, že po povolení v lednici v obalu nebyla voda. Jen pár kapek. Ale to je u ryb z Bonfood standardní. Občas zde nakoupím (jinde ryby už nekupuj) a vždy jsem opravdu spokojen. Děkuji
Od: Tomáš Krejčík | Datum: 01.12.2018 12:57
za mě rozhodně nejlepší treska vhodná na cokoli. třeba jen jako steak na přírodno :)
Od: Bohumil Herwig | Datum: 31.12.2018 12:54
Kupuju vzdy za 189,- a neni co vytknout. Skutecne pevna struktura masa, drzi krasne pohromade. Griluju 3min z kazde strany.
Od: Jaroslav Vojtovič | Datum: 31.01.2019 10:46
Jedl jsem už hodně tresek, ale tahle od Bonfood je pro mě zatím TOP. Po rozmrazení v podstatě bez vody, krásné pevné, bílé maso, chuťově vynikající.
Od: Petr Čoček | Datum: 15.03.2019 11:53
Opravdu vynikající ryba,pevné maso,štavnaté,opravdu už odjinud rybu ne.Děkuji
Od: Helena Procházková | Datum: 09.05.2019 13:41
Velmi chutne maso. Ale sem tam je nejaka vetsi kost. Lepsi by byli mensi kousky.nektre jsou moc velke.
Od: Markéta Adamcová | Datum: 28.06.2019 13:15
Perfektní ryba pro obalení v trojobalu. Žádná voda navíc. Pořádný kus ryby, skvělá chuť.
Od: Marek Charouz | Datum: 28.08.2019 8:11
Konečně filátko z tresky , které vyndám z panve stejně velké jako jsem jej tam dala a světe div se v celku! Chuťově Mńam
Od: Eva Michalová | Datum: 30.08.2019 0:09
Moc dobrá rybka, čerstvé maso a hlavně pevné a plné. První pokus po mlynářsku 1* celkem jsem našel 4 kosti 5cm z toho největšího kusu. Další uvařím přírodně
Doporučuji
Od: Jan Vaněk | Datum: 17.11.2019 20:55
Měli jsme tuto rybu na štědrovečerní večeři a byla super, minimum vody po rozmražení a chuťově výborná. To, co je v supermarketech je proti tomu odpad.
Od: Václav Bureš | Datum: 02.01.2020 15:03
Naprosto výborná rybka, bez kostí, jemná chuť, šťavnaté maso, téměř bez vody, chuťové úplně něco jiného než v supermarketech.
Od: Aneta Habětínková | Datum: 23.08.2020 11:34
Kvalitní pevné a šťavnaté maso. U nás velmi oblíbená. Při rozmrazení žádná voda, jen maso.
Od: Kristýna Pončíková | Datum: 30.10.2020 15:47
Nejlepší treska jakou jsme kdy jedli. Naučila jsem díky ní jíst ryby i manžela a tchána aniž by tím trpěli :D S velkou nevolí museli uznat, že je výborná ;)
Od: Kateřina Sádecká | Datum: 28.09.2021 12:07
Nejlepší treska, kterou jsem jedla, naprosto srovnatelná s čerstvou rybou.
Od: Hana Tóthová | Datum: 28.05.2023 22:41
- Pouze registrovaní uživatelé mohou psát recenze
Pollachius virens, známá jako treska tmavá, je vysoce ceněná mořská ryba pocházející z chladných a mimořádně čistých severoatlantických vod. Patří mezi nejvyhledávanější druhy díky své pevné, šťavnaté struktuře, jemné bílé svalovině a výrazné, ale čisté chuti, která vyniká v široké škále úprav.
Treska tmavá je bohatá na bílkoviny, omega-3 mastné kyseliny a další důležité živiny. Díky své přirozené pevnosti se skvěle hodí na gril, do trouby, na pánev i do tradičního fish & chips.
Její kvalita je ceněna po celém světě a díky rychlému zamražení na moři si zachovává maximální čerstvost a výživovou hodnotu.
Citronová omáčka k rybě – rychlá a lehká
Ingredience (na 4 porce):
50 g másla
1 menší cibulka nebo šalotka
100 ml bílého vína (nebo zeleninového vývaru)
150 ml smetany na vaření
šťáva z ½ citronu (můžete doplnit i nastrouhanou kůru)
sůl, bílý pepř
pár lístků čerstvé petrželky nebo kopru
Postup:
Na másle nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku/šalotku.
Přilijte bílé víno (nebo vývar) a nechte krátce povařit, dokud se tekutina mírně nezredukuje.
Vmíchejte smetanu, osolte, opepřete a nechte chvíli zhoustnout.
Na závěr přidejte citronovou šťávu a případně trochu citronové kůry.
Krátce provařte a před podáváním posypte nasekanou petrželkou nebo koprem.
👉 Výsledkem je jemná, krémová a svěží omáčka, která podtrhne chuť tresky, aniž by ji přebila.
Čerstvost uzamčená mrazem
Profesionálně zmrazené maso a ryby si uchovávají svou kvalitu díky technologii šokového zmrazení, která probíhá při extrémně nízkých teplotách v řádu minut. Tím se okamžitě zastaví všechny biologické procesy – nedochází k degradaci nutričních hodnot ani k poškození buněčné struktury.
Na rozdíl od pomalého zmrazení v domácích podmínkách, které vytváří velké ledové krystaly a poškozuje tkáně, šokově zmrazené potraviny po rozmrazení vypadají, chutnají i voní jako čerstvé.
Jde o moderní, bezpečný a maximálně šetrný způsob, jak uchovat suroviny přesně v okamžiku, kdy jsou nejčerstvější.
Díky přepravě v boxech se suchým ledem dorazí vše bezpečně a v dokonalé kvalitě.
To Vám s jistotou garantujeme.