Aljašská treska (Theragra Chalcogramma, Alaska Pollock, Pazifischer Pollack, Mintai) má nízkotučné maso, je velkým zdrojem bílkovin a omega 3 nenasycených kyselin. Aljašská treska pochází z ledových moří. Špičková kvalita produktu společně s přijatelnou cenou tvoří z tohoto zboží jedno z nejprodávanějších na českém trhu. Porce jsou vyrobeny slisováním celých filet. Ty se lisují do bloku kvůli nižším nákladům na transport. Bloky jsou označovány jako standart, to znamená, že po celém světé mají hmotnost 7,5 kg. To umožňuje průmyslové řezání a snadné kalibrování (v tomto případě na 100 g porce). Hluboce zmrazené bloky aljašské tresky jsou řezány v našem závodě v Čechách, kde se surovina také průběžně kontroluje. Testuje se senzoricky (ochutnává se), kontroluje se textura (jestli je opravdu z filet a ne z kousků), kvalita zmražení. Laboratorně jsou kontrolovány mikrobiologické vlastnosti - těžké kovy, PCB. Vzhledem k tomu, že je výrobek deklarován v kvalitě vhodné pro děti, nároky jsou extrémní a produkt je v nejvyšší možné kvalitě. Vysoký zdroj omega 3 nenasycených mastných kyselin.
DĚTEM JE POTŘEBA KAŽDOU RYBU PŘED KONZUMACÍ ZKONTROLOVAT, ABY V NÍ NEBYLY KOSTI! Norma na označení PBO (pin bone out- vyndané špendlíkové kosti) je jedna drobná kostička na 1kg suroviny
Video: nejjednodušší úprava filé