Steaky z tuňáka (Thunnus albacares) z loins. Loins jsou dva mohutné svaly podél páteře- nejkvalitnější část ryby.
Surovina pochází ze Srí Lanky, výjimečná kvalita je daná speciálním způsobem zpracování. Tuňák se zmrazí celý ihned na lodi po výlovu. Loins se z něho vyřežou na pilách bez rozmražení na pevnině.Nakupujeme ze stejných šarží, které jsou dodávány i do Japonska,do USA. Celé loins jsou poté hluboce zmrazené řezány na steaky přímo v našem závodě v Čechách a následně zabaleny po 1kg (většinou 2-3ks steaků).
Dodavatel má certifikaci lovu šetrného k delfínům.
Nákupy zmražené suroviny po velkých množstvích nám umožňují dosáhnout výjimečných cen. Na českém trhu se tato kvalita tuňáka ze Srí Lanky, rozmražená a deklarovaná jako čerstvá, prodává více než za 1000 korun za kg.
Neočekávejte jasně červenou barvu,ta je signálem,že je ryba chemicky ošetřena, viz https://www.bonfood.cz/cerstvy-tunak-vitezstvi-chemie , po zmražení zůstane zachovaná kvalita,ale po ulovení se rozpadá krevní barvivo a tuňák ztratí jasně červenou barvu,to není známka snížené kvality.
Tohle je opravdu to absolutně nejlepší,co lze nabídnout. Výjimku by už tvořil pouze tzv. super frozen tuňák, zmrazený a uchovávaný při teplotách nižších,než -40° C,kdy se barva uchová. To bychom sice taky dokázali zajistit,ale cena je výrazně vyšší a pokud by zákazník steaky uchovával v běžné teplotě,tedy - 18°C, nedodržel by extrémně nízké teploty,což neumí žádny běžný mrazák,tak by došlo rychle ke změně barvy.