Vaše spokojenost je naše vizitka

P
Pavel Š.
Facebook

" Nakupují asi 4 roky. Asi tak 10 objednávek a vždy spokojenost. Různé ryby, hovězí a párkrát to sous vide. Španělský ptáček sous vide byl naprosto excelentní. "


M
Miroslav S.
Facebook

" Už nějaký rok nakupuji ryby výhradně u Bonfood. Před lety na FB byla reklama a následná diskuze, kde Bondood psal, že kdo nemá rád ryby, tak je pro něj ideální mahi-mahi. I já jsem si negativně přisadil na této diskuzi. Nicméně jsem si objednal a je to naprostá pecka. Následně jsem se na diskuzi Bonfoodu omluvil a od té doby jsem asi 5let jejich věrným zákazníkem. Každý se může mýlit. Přeji Bonfoodu spoustu spokojených zákazníků, děláte to dobře. "


D
Dana

" Skvělý shop, ochota a vstřícnost, která je dnes vzácná. Ceny přiměřené, oceňuji občasné slevy. Jediná nevýhoda - chybí nabídka půl kg balení. "

Odběr newsletteru

Tuňák steak 1000g

802F

Tuňák steak 1000g

Tuňákové steaky (3-6cm silné steaky) z loins – jemná struktura, přirozená barva. Prémiová kvalita bez chemie. Země původu Portugalsko. Vhodné pro sushi či saláty. Produkt je vážený, konečná cena bude dopočítána podle skutečné hmotnosti při expedici. Více...

Skladem

-17 %
599⁰⁰ Kč
499⁰⁰ Kč včetně DPH

Za nákup tohoto zboží získáte 1 bod.

599,00 Kč/kg, po slevě 499,00 Kč/kg (s DPH)

Potřebujete poradit?

+420 776 223 942

Pracovní dny 8–16 hod.

bonfood@bonfood.cz

Odpovídáme do 24 hodin

Ověřeno zákazníky, zlatá pečeť Heureka.cz

Kvalita ověřená zákazníky

česká výroba

Certifikovaná výroba na ryby a maso

mořské ryby prémiové kvality

Šokově zmrazené ihned po odlovu

vyzrálé hovězí z naší farmy

Skot z pastevního chovu

98 % zákazníků doporučuje

„Skvělé ryby, vždy perfektně zabalené.“

bezpečné doručení

Garantujeme udržení transportních teplot

rodinná firma

Na trhu jsme přes 30 let

Steaky z tuňáka (Thunnus albacares) z loins. Loins jsou dva mohutné svaly podél páteře - nejkvalitnější část ryby.

1. Absolutní čerstvost a prvotřídní kvalita:
Naše steaky pocházejí z těch nejkvalitnějších částí tuňáka – loins, což jsou mohutné svaly podél páteře ryby. Tyto části jsou známé svou jemnou strukturou a neodolatelnou chutí. Ihned po výlovu jsou ryby na lodi zpracovány a hluboce zmrazeny, čímž se zachovává jejich čerstvost a výživové hodnoty.

2. Unikátní zpracování:
Tuňák je řezán na pilách bez rozmrazování, aby byla zachována maximální kvalita. Celý proces probíhá přímo v našem závodě v Čechách, což zaručuje, že každý steak, který se dostane na Váš stůl, prošel naší kontrolou.

3. Přirozená barva bez chemie:
Nenechte se oklamat jasně červenou barvou, která může být znakem chemického ošetření. Naše steaky si zachovávají svou přirozenou barvu, která je důkazem jejich autentičnosti a čistoty. Po výlovu dochází k přirozenému rozkladu krevního barviva, což je přirozený proces a rozhodně neznamená pokles kvality.

4. Balení:
Každé balení obsahuje 1 kg steaků, což obvykle představuje 2–3 kousky. Steaky lze odebírat jednotlivě.

Tuňák steak jsou neuvěřitelně univerzální. Ať už je grilujete, smažíte, nebo připravujete na pánvi, jejich chuť Vás vždy překvapí svou jemností. Připravte si japonské sushi, středomořský salát nebo poke bowls.

Specifikace produktů
Bezlepková dieta Ano
Vysoký zdroj omega 3 nenasycených kyselin Ano
Vysoký obsah živočišných bílkovin Ano
Vhodné pro redukční dietu Ano

„Čerstvý tuňák“ – vítězství chemie

Na pultech obchodů často vidíte krásné, sytě červené kusy tuňáka označené jako sushi nebo sashimi kvalita. My nabízíme tuňáka, který má po zmražení přirozeně čokoládově hnědou barvu – protože je skutečně kvalitní, rychle zmražený přímo na moři. Někteří zákazníci ale žádají „ten super červený“, aniž tuší, jak vzniká.

Po ulovení se tuňák přirozeně zbarví dohněda – rozkladem myoglobinu. Zachovat červenou lze jen extrémním zmražením pod –65 °C a udržením této teploty i během transportu a skladování, což je komerčně nereálné. A tak vznikly dva triky, kterými se už výrobci nechlubí:

Sycení oxidem uhelnatým, který trvale a nevratně změní rybu na růžovo-červenou, i když už je dávno zkažená.
Sycení rostlinnými extrakty plnými dusitanů a dusičnanů – efekt je stejný.
Oba postupy jsou v EU nelegální, přesto se masově používají. V USA povolené, v Kanadě zakázané, v Číně zakázané jen pro jejich vlastní trh.

Proč je to zakázané?
– „Vylepšený“ vzhled umožňuje použít horší rybu s vyšším obsahem histaminu.
– Zákazník je klamán – ryba může být zkažená, ale díky barvě to nepozná, což je nebezpečné hlavně u syrové konzumace.

Tuňák je jednou z nejzajímavějších mořských ryb. Patří mezi rychlé a vytrvalé predátory, kteří dokážou urazit tisíce kilometrů napříč oceány. Žije převážně ve vodách Atlantiku, Tichého i Indického oceánu a pohybuje se v hej­nech, často v obrovských migračních trasách.

Kr­mí se menšími rybami, makrelami, sardelemi, ale také hlavonožci. Díky této přirozené, proteinové stravě rychle roste a získává pevnou, svalnatou strukturu masa, která je tak ceněná v gastronomii. Některé druhy dorůstají běžně 1–2 metrů, největší kusy přesahují i 300 kg.

Tuňák má dokonalou hydrodynamiku a patří mezi málo ryb, které si dokážou udržovat tělesnou teplotu vyšší, než je teplota okolní vody. I proto je tak rychlý, silný a stále v pohybu.

Čerstvost uzamčená mrazem

Profesionálně zmrazené maso a ryby si uchovávají svou kvalitu díky technologii šokového zmrazení, která probíhá při extrémně nízkých teplotách v řádu minut. Tím se okamžitě zastaví všechny biologické procesy – nedochází k degradaci nutričních hodnot ani k poškození buněčné struktury.

Na rozdíl od pomalého zmrazení v domácích podmínkách, které vytváří velké ledové krystaly a poškozuje tkáně, šokově zmrazené potraviny po rozmrazení vypadají, chutnají i voní jako čerstvé.

Jde o moderní, bezpečný a maximálně šetrný způsob, jak uchovat suroviny přesně v okamžiku, kdy jsou nejčerstvější.

Díky přepravě v boxech se suchým ledem dorazí vše bezpečně a v dokonalé kvalitě.
To Vám s jistotou garantujeme.

S tímto produktem zákazníci objednávají nejčastěji...