V této kategorii nabízíme produktyz naší vlastní udírenské výroby. Udíme pomalu, při nízkých teplotách a dlouho.S výjimkou párků a šunky nepoužíváme ováření, kdy se produkt krátce zaudí a potom dovaří, aby měl nízké ztráty. To je dnes běžný průmyslový postup.
Kouř vyrábíme frikčním vyvíječem, bez ohně, kdy se na špalek tlačí brusným kolem a třením se vytváří kouř. Kouř tak je není karcinogenní,neobsahuje zplodiny hoření.
Pomalým uzením dosáhneme dokonalého prouzení,i samozřejmě,za cenu vyšších hmotnostních ztrát. Když se maso ováří v páře,dojde rychle k uzavření povrchu a neztrácí se tolik vody,ale uzavřený povrch zamezí i důkladnému prouzení.
Při pomalém uzení by měla být odměnou jemná,lahodná chuť uzeného masa.
Po uzení necháme maso ještě den až dva prosušit a potom zmrazíme tekutým dusíkem, když ho doma rozmrazíte, dostanete kvalitu,která byla těsně po uzení.
89 Kč
356 Kč/kg (s DPH)
Párky z vepřové plece,boku a hovězího předního, 98 % masa,rychlosůl,pepř.Naše vlastní ručn...
Přidat do košíku129 Kč
258 Kč/kg (s DPH)
Uzený vepřový bok : uzený 24hodin , bez ováření ,klasický proces uzení. Výrobek neobsahuje...
Přidat do košíku