Krevety ze severozápaních studených vod, Pandalus borealis, jsou známé po celém světě díky své jemné, sladké chuti, pevné stuktuře masa a zároveň šťavnatosti. Jsou po výlovu uvařeny, oloupány a okamžitě hluboce zmrazeny. Loví se v severním Atlantiku a Arktickém oceánu. Krevety v ledových vodách rostou pomaleji, proto maso vyniká svou strukturou a jedinečnou chutí.
Krevety nechte jako hlavní ingredienci, aby mohla vyniknout jejich úžasná jemná chuť.
Krevety jsou bez chemie, to znamená, že nemají uvnitř přidanou vodu. Pouze na povrchu je přidaná glazura proti vymrzání.
Číslo označující velikost znamená, že je 90-125 kusů krevet do jedné libry, je to mezinárodní označení.
Recept na vynikající a jednoduchý krevetový salát:
Nadrobno rozkrájejte hlávku ledového salátu,promíchejte s majonézou,dochuťte dresinkem.Nerozmražené krevety vhoďte do většího množství,tak asi 4 litry vařící osolené vody a nechte asi minutu a půl,potom sceďte a prolijte hned studenou vodou,aby se ochladily a nebyly příliš rozbředlé.Zamíchejte do salátu,a můžete podávat.Podle chuti můžete pokapat citronem.
V ledničce salát vydrží 24 hod.