Krevety z ledových severských vod
Pomalu rostoucí, výjimečně sladké a šťavnaté.
Bez chemie, bez přidané vody – jen čisté prémiové maso.
Vaše spokojenost je naše vizitka
" Nakupují asi 4 roky. Asi tak 10 objednávek a vždy spokojenost. Různé ryby, hovězí a párkrát to sous vide. Španělský ptáček sous vide byl naprosto excelentní. "
" Už nějaký rok nakupuji ryby výhradně u Bonfood. Před lety na FB byla reklama a následná diskuze, kde Bondood psal, že kdo nemá rád ryby, tak je pro něj ideální mahi-mahi. I já jsem si negativně přisadil na této diskuzi. Nicméně jsem si objednal a je to naprostá pecka. Následně jsem se na diskuzi Bonfoodu omluvil a od té doby jsem asi 5let jejich věrným zákazníkem. Každý se může mýlit. Přeji Bonfoodu spoustu spokojených zákazníků, děláte to dobře. "
" Skvělý shop, ochota a vstřícnost, která je dnes vzácná. Ceny přiměřené, oceňuji občasné slevy. Jediná nevýhoda - chybí nabídka půl kg balení. "
Rychlý výběr
Odběr newsletteru
Krevety studenovodní, vel. 125-175, loupané, předvařené 500 g
617F
Kvalita ověřená zákazníky
česká výroba
Certifikovaná výroba na ryby a maso
mořské ryby prémiové kvality
Šokově zmrazené ihned po odlovu
vyzrálé hovězí z naší farmy
Skot z pastevního chovu
98 % zákazníků doporučuje
„Skvělé ryby, vždy perfektně zabalené.“
bezpečné doručení
Garantujeme udržení transportních teplot
rodinná firma
Na trhu jsme přes 30 let
Krevety ze severozápadních studených vod, Pandalus borealis, jsou ceněny po celém světě pro svou jemnou, lehce sladkou chuť, pevnou strukturu a přirozenou šťavnatost. Ihned po výlovu jsou uvařeny, oloupány a okamžitě hluboce zamrazeny, aby si uchovaly maximální čerstvost a kvalitu. Lov probíhá v severním Atlantiku a Arktickém oceánu, kde extrémně chladné podmínky zpomalují růst krevet – díky tomu je jejich maso výjimečně chutné a dokonale pevné.
Při přípravě je doporučujeme ponechat jako hlavní ingredienci, aby plně vynikla jejich přirozeně jemná chuť.
Krevety jsou zcela bez chemie a bez přidané vody; pouze povrchová glazura chrání maso před vymrzáním.
Číselné označení velikosti (např. 125–175) udává počet kusů v jedné libře – jde o mezinárodní standard používaný pro klasifikaci krevet.
Nejlepší krevety, co jsem kdy v životě měl, super masité s výraznou chutí. Vřele doporučuju udělat podle receptu - https://fresh.iprima.cz/recepty/krevetove-tacos - je to exploze chutí! Krevetky je dobré před dáním na pánev napíchat na dřevěné tyčky (jakoby špízy), rychlost otáčení se pak zněkolikanásobí a nehrozí, že je uděláte moc (bohatě stačí 2-3 minuty z každé strany).
Od: Michal Aron | Datum: 07.11.2019 13:24
Dnes jsme poprvé zakoupili krevety a mušle. Úplně jednoduchým receptem: bílé víno, česnek, citron, sůl, pepř, koriandr, petrželka a olivový olej jsme je připravili a něco tak delikatesního jsme dlouho nejedli. Můžeme , než vřele doporučit s opečeným toastem a zeleninovým salátem.
Od: Slávek Melcr | Datum: 09.02.2022 18:07
už mám několikeré balení
vcera jsem z části udělal salát :)
Od: Bohumil Herwig | Datum: 05.10.2025 12:36
- Pouze registrovaní uživatelé mohou psát recenze
Krevetový koktejl (klasický, jemný a svěží)
Ingredience (2–4 porce):
300–400 g studenovodních krevet (Pandalus borealis)
3 lžíce kvalitní majonézy
2 lžíce kečupu nebo rajčatového pyré
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžíčka worcesterské omáčky
Špetka soli
Špetka čerstvě mletého pepře
Špetka pálivé papriky nebo kajenského pepře (volitelné)
Ledový salát, nakrájený na tenké proužky
Citron a čerstvý kopr na ozdobu
Postup:
1. Příprava krevet
Nerozmražené krevety vhoďte do velkého množství vařící osolené vody.
Povařte přibližně 1–1,5 minuty, poté ihned sceďte a prolijte studenou vodou, aby zůstaly pevné a šťavnaté.
2. Omáčka “cocktail sauce”
V misce smíchejte:
majonézu
kečup nebo rajčatové pyré
citronovou šťávu
worcester
sůl, pepř
volitelně špetku pálivé papriky
Omáčka by měla být jemně narůžovělá, krémová a lehce svěží.
3. Servírování
Na dno skleniček nebo misek dejte tenké proužky ledového salátu.
Přidejte uvařené krevety, lehce je promíchejte s omáčkou nebo je omáčkou pouze přelijte.
Ozdobte kouskem citronu a větvičkou čerstvého kopru.
Pandalus borealis je studenovodní kreveta žijící v čistých arktických a severoatlantských vodách. Dožívá se obvykle 3–8 let a roste pomalu, protože chladné prostředí zpomaluje metabolismus – právě díky tomu má maso jemnou, pevnou a sladkou chuť. Živí se převážně fytoplanktonem a zooplanktonem, v dospělosti i drobnými organismy na mořském dně. Tvoří velká hejna, je nejaktivnější v noci a samice nosí vajíčka neobvykle dlouhou dobu – 8 až 10 měsíců. Tento druh je dokonale přizpůsobený extrémnímu chladu a patří k nejzajímavějším krevetám severních moří.
Čerstvost uzamčená mrazem
Profesionálně zmrazené maso a ryby si uchovávají svou kvalitu díky technologii šokového zmrazení, která probíhá při extrémně nízkých teplotách v řádu minut. Tím se okamžitě zastaví všechny biologické procesy – nedochází k degradaci nutričních hodnot ani k poškození buněčné struktury.
Na rozdíl od pomalého zmrazení v domácích podmínkách, které vytváří velké ledové krystaly a poškozuje tkáně, šokově zmrazené potraviny po rozmrazení vypadají, chutnají i voní jako čerstvé.
Jde o moderní, bezpečný a maximálně šetrný způsob, jak uchovat suroviny přesně v okamžiku, kdy jsou nejčerstvější.
Díky přepravě v boxech se suchým ledem dorazí vše bezpečně a v dokonalé kvalitě.
To Vám s jistotou garantujeme.