Vyzrálé české hovězí

Vyzrálé hovězí maso z naší farmy 

 Vyzrálé hovězí maso z našeho chovu.

Na naší farmě na Vysočině chováme pastevním způsobem stádo skotu francouzského masného plemene Limousine.které křížíme s dalším francouzským masným plemenem Salers.

Limousine vyniká jedinečnou kvalitou masa, maso je světlé, s nizkým obsahem tuku, vyjímečně křehké. Salers má bohaté mramorování.

Křížením vzniká výjimečně odolné plemeno, s křehkým masem, které má ale dostatečné mramorování,takže  při kuchyňské úpravě zůstává šťavnaté.

Porážíme téměř vždy dobytek starší než 30 měsíců.Maso mladších kusů je plné vody, nemá odpovídající konzistenci a při zrání se brzo kazí.

Důležitým faktorem je pastevní způsob chovu, bez přídavku jádra,pouze přes zimu přidáváme kukuřici, maso přirůstá pomalu a má výrazně vyšší kvalitu.

Nejdůležitější pro kvalitu masa je jeho zrání, které probíhá ve vakuu a při teplotě 1° C. Podle druhu masa, stáří poraženého kusu, protučnělosti probíhá zrání masa  od třech týdnů do třech měsíců.

Pokud hovězí maso nenecháte vyzrát a koupíte si běžně maso v obchodě,rozdíl je skutečně dramatický, nevyzrálé maso vyžaduje dlouhou tepelnou úpravu, aby změklo, tím dochází ale k jeho vysušování.

Zrání masa a kontrola masa probíhá u nás a plně ručíme za kvalitu.Během zrání maso ztráci velké množství vody, proto cena musí odpovídat náročnosti procesu zrání.

Každý kus hovězího máme pod kontrolou od narození až po finální zmražení vyzrálého masa.

Vzhledem k tomu, že v našem procesu odpadají obchodní mezičlánky, věříme, že jak kvalitou tak i cenou Vás budeme schopni uspokojit.

Nejsme schopni uspokojit poptávku ( vzhledem k velikosti naší farmy ji plně neuspokojíme asi nikdy),takže se omlouváme zákazníkům,na které maso nezbyde.

Vzhledem k požadavkům na kvalitu nechceme nakupovat v této kategorii jiné hovězí, zůstane pouze pro  maso z naší vlastní farmy. 

Jako plnohodnotnou alternativu  Vám můžeme doporučit irské hovězí maso

Obrázek Rib eye steak s kostí 700g a více
Česká potravina

Rib eye steak s kostí 700g a více

644 Kč

920 Kč/kg (s DPH)

Pověstný texaský rib eye steak je hovězí steak z vysokého roštěnce s kostí. V balení j...

Obrázek Rib eye steak, s kostí 500-700g
Česká potravina

Rib eye steak, s kostí 500-700g

460 Kč

920 Kč/kg (s DPH)

Rib eye steak s kostí je hovězí steak z vysokého roštěnce s kostí. V balení je 1 kus o ...

Obrázek Top blade steak Limousine -  1 kg
Česká potravina

Top blade steak Limousine - 1 kg

578 Kč

578 Kč/kg (s DPH)

Top blade steak je vyřezán z loupané plece. Podle nás nejlepší steak vůbec. Hluboce zamraz...

Obrázek Plecový štítek 1 kg

Plecový štítek 1 kg

399 Kč

399 Kč/kg (s DPH)

Plecový štítek je nejmenší sval z plece, je vhodný i na steaky. Plemeno Limousine. Náš cho...

Obrázek Maso na hamburger 400 g
Česká potravina

Maso na hamburger 400 g

129 Kč

322,5 Kč/kg (s DPH)

Mleté vyzrálé hovězí maso na burgery. Vyrobené z prvotřídního steakového masa.Hamburgery v...

Obrázek Steak z roštěnce Limousine
Česká potravina

Steak z roštěnce Limousine

322 Kč

920 Kč/kg (s DPH)

Mohutné steaky z roštěnce bez kosti - plemeno Limousine. Přibližná hmotnost 350 až 600 g,...

Obrázek Steak z roštěnce Limousine s kostí 700g
Česká potravina

Steak z roštěnce Limousine s kostí 700g

644 Kč

920 Kč/kg (s DPH)

Mohutné steaky z roštěnce s kostí - plemeno Limousine. Přibližná hmotnost okolo 700g, můž...

Obrázek Pravá svíčková Limousin 2,80 kg
Česká potravina

Pravá svíčková Limousin 2,80 kg

2347 Kč

838,21 Kč/kg (s DPH)

Vyzrálá mohutná svíčková, přibližně 2,80kg. Kategorie: vůl. Luxusní kvalita, plemeno Limou...