Recepty

Tatarák z divokého lososa

Treska na smetaně se žampiony
Jemná treska s žampiony na smetaně

Treska po florentsku
Ochucená ryba v sýrové omáčce pečená ve špenátu

Treska po mlynářsku
Treska na másle s petrželovou natí a citrónem.

Treska s kajunskou směsí koření

Tuňák s pikantní fenyklovou a rajčatovou přílohou

Tuňák terijaki
Tuňák v marinádě terijaki

Zeleninový salát s kousky vařeného filetu z divokého lososa

Flank steak na grilu
Jak připravit rychle a dobře flank steak?

Jak připravit hovězí steak
Základ je výběr vhodného masa. Ideální maso je z kusu starého okolo 30 měsíců, protučnělé, tuk masu dodává chuť a křehkost. Množství tuku je dáno plemenem, výživou a pohlavím. Kastrací býků dochází k hormonálním změnám a k ukládání většího množství tuku. Je ale vhodné, aby kastrovaný skot měl hodně pohybu a příjímal jen objemové krmivo, tedy byl jen na pastvě. Potom dochází k ukládání tuku ve svalu, nikoliv do podkoží.

Pomalé pečení hovězího masa
U nás poněkud neobvyklý způsob přípravy masa, ale zejména u hovězího se jedná o vynikající způsob úpravy, který uchová šťavnatost masa, křehkost a zesílí jeho chuť. Současně Vám umožní zpracovávat takové části hovězího, které jsou v Čechách považovány obecně za druhořadé, jako např žebra, kližka, přední hovězí.
