Recepty
Tatarák z divokého lososa
Treska na smetaně se žampiony
Jemná treska s žampiony na smetaně
Treska po florentsku
Ochucená ryba v sýrové omáčce pečená ve špenátu
Treska po mlynářsku
Treska na másle s petrželovou natí a citrónem.
Treska s kajunskou směsí koření
Tuňák s pikantní fenyklovou a rajčatovou přílohou
Tuňák terijaki
Tuňák v marinádě terijaki
Zeleninový salát s kousky vařeného filetu z divokého lososa
Flank steak na grilu
Jak připravit rychle a dobře flank steak?
Jak připravit hovězí steak
Základ je výběr vhodného masa. Ideální maso je z kusu starého okolo 30 měsíců, protučnělé, tuk masu dodává chuť a křehkost. Množství tuku je dáno plemenem, výživou a pohlavím. Kastrací býků dochází k hormonálním změnám a k ukládání většího množství tuku. Je ale vhodné, aby kastrovaný skot měl hodně pohybu a příjímal jen objemové krmivo, tedy byl jen na pastvě. Potom dochází k ukládání tuku ve svalu, nikoliv do podkoží.
Pomalé pečení hovězího masa
U nás poněkud neobvyklý způsob přípravy masa, ale zejména u hovězího se jedná o vynikající způsob úpravy, který uchová šťavnatost masa, křehkost a zesílí jeho chuť. Současně Vám umožní zpracovávat takové části hovězího, které jsou v Čechách považovány obecně za druhořadé, jako např žebra, kližka, přední hovězí.